Dieta si nutritie

#condimente # beneficii condimente # detoxifierea organismului #ghimbir #tumeric

4 condimente puternice pentru detoxifierea organismului

Mirodeniile nu sunt bune doar pentru a da gust mancarurilor tale, ci si pentru a-ti detoxifia organismul. Condimente precum usturoi, piper rosu sau ghimbir au un efect de curatare intensa a intestinelor tale si a intregului corp. Daca le vei consuma in mod corect, acestea vor actiona asemenea unui produs detoxifiant din comert. Descopera mai multe detalii despre condimentele care stimuleaza detoxifierea rapida a organismului.

Piper rosu


Piperul rosu actioneaza ca un antiseptic. Acesta elimina toxinele din organism, protejeaza organismul de probleme gastro-intestinale si ofera corpului o cantitate mare de antioxidanti.

Incearca sa adaugi piper rosu in alimentele pe care le consumi sau sa il mananci ca atare daca nu este iute.
 

Usturoi


In ciuda mirosului neplacut pe care il provoaca, usturoiul este un condiment deosebit de puternic si de benefic. O jumatate de capatana de usturoi de marime medie este suficienta pentru a distruge o mare parte din bacteriile existente in intestine, dar si de a grabi eliminarea toxinelor.

Incearca sa consumi usturoiul ca atare sau in combinatie de mujdei cu putina smantana si cu o lipie. Vei gusta astfel un detoxifiant extra delicios.
 

Tumeric


Tumericul este un praf de culoare galbena, mai putin utilizat in tara noastra. Totusi, acesta este existent in comrt si poate fi utilizat pentru a curata si revitaliza organismul de toxinei. Acest condiment reduce inflamatiile, imbunatateste digestia, combate infectiile virale si fungice datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii.
 

Ghimbir


Ghimbirul este un ingredient tonic pentru digestie si un element de mare ajutor in curatarea profunda a intestinelor. Acesta are proprietati anti-inflamatorii si compusi laxativi care grabesc procesul de eliminare a toxinelor. O singura felie de ghimbir este suficient de puternica pentru a trata indigestie si infectiile la stomac. Pentru un tratament de lunga durata, poti consuma ceai de ghimbir (o lingurita de ghimbir dat pe razatoare, fier in 200 de ml de apa).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare