Dieta si nutritie

#salate #crutoane # tortilla #salate sanatoase #branza rasa

4 alimente de evitat in salate

Salata de legume reprezinta una dintre cele mai sanatoase, racoritoare si gustoase tipuri de mancare pe care le poti consuma in lupta cu temperaturile ridicate din aceasta perioada. Este stiut faptul ca trebuie sa eviti salatele care contin dressinguri, indiferent de cat de gustoase si apetisante arata si sa optezi pentru cele din legume proaspete asezonate cu alte ingrediente mai putin daunatoare sanatatii tale.

Pentru o salata sanatoasa, pe care ti-o prepari singur acasa sau pe care vrei sa o consumi la restaurant, iata care sunt patru alimente de evitat potrivit everydayhealth.com.

1 Crutoanele

Poate parea surprinzator, insa aceste mici bucati de paine crocanta, deosebit de gustoase in salata de vara, iti pot dauna sanatatii intrucat sunt pline de aditivi alimentari. Aproape toate crutoanele care se gasesc in restaurante sunt facute din cereale procesate, ceea ce inseamna ca toate vitaminele si proteinele lipsesc cu desavarsire. In plus, faptul ca adaugi crutoane in alimentatia ta inseamna ca optezi pentru mai multe calorii. Alternativa o reprezinta o felie de paine integrala taiata cubulete.

2 Rosii uscate la soare

Acest ingredient gourmet se gaseste conservat in ulei de masline si este deosebit de apreciat in retetele care implica legume de sezon, cum sunt pastele raw din dovlecei, supa crema de rosii raw etc. Insa, atunci cand adaugi rosii uscate la soare in salata ta, o combini de fapt cu o cantitate impresionanta de sodiu. O jumatate de ceasca contine 500 de miligrame de sodiu, asa ca este recomandat sa optezi pentru rosii proaspete in schimb.

3 Tortilla

O banala salata de pui cu tortilla poate insemna o forma nesanatoasa prin care sa iti hranesti organismul. Pe cat de crocante pot fi, chipsurile tortilla sunt pline de calorii, sodiu si grasimi nocive trans. Alege sa consumi ardei iute sau morcovi si vei obtine acelasi gust crocant, insa fara grasimi sau calorii.

4 Branza rasa

Branza rasa este un ingredient folosit foarte des in salatele de rosii si de castraveti. Ai grija sa nu presari mai mult de un varf de cutit, altfel efectul obtinut va fi invers proportional cu cel dorit: te vei ingrasa. Poate nu stiai, insa o ceasca de branza cedar contine mai multe calorii si grasimi decat o portie mare de cartofi prajiti de la McDonald's. Alege o branza fara grasimi si presara o cantitate foarte mica.


Sursa foto: cloverleaf.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare