Dieta si nutritie

#smoothie-uri energizante #smoothie-uri vara #smoothie-uri #mic dejun

3 smoothie-uri delicioase, perfecte pentru un mic dejun energizant de vara

Sezonul cald poate fi uneori epuizant, vara avem tendinta de a profita mai mult de atmosfera de vacanta si chiar daca nu suntem in concediu, petrecem mai mult serile cu prietenii in oras. De asemenea, excursiile de weekend pot fi obositoare atunci cand te asteapta o saptamana plina la birou. Smoothie-urile cu pulberi naturale, bogate in proteine si vitamine create alaturi de iaurt, fulgi de cocos sau ovaz si fructe, garanteaza un gust delicios si o portie serioasa de energie.


Multi dintre noi sarim peste cea mai importanta masa a zile: micul dejun din diverse motive, fie ca nu avem timp, fie ca unii dintre noi dimineata nu au pofta de mancare. Pentru a rezolva aceasta problema, o solutie ideala este smoothie-ul cu banana si nuci. Acest tip de smoothie este ideal, deoarece nucile si bananele reprezinta o gustare plina de nutrienti hranitori care pot inlocui un mic dejun. Cu un gust delicios, smoothie-ul cu nuci si banane este usor si rapid de realizat. Ai nevoie de:
 

  • ½ banana taiata rondele
  • ½ cana iaurt
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri de nuci prajite
  • putina nucsoara (dupa preferinte)

Nucile au o multime de beneficii asupra sanatatii. Acestea sunt un aliment potrivit pentru cei care doresc sa isi reduca colesterolul. Nucile scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, sunt un remediu excelent pentru insomnie si datorita continutului de protein, nucile sunt extrem de potrivite pentru intretinerea oaselor.

 

O idee pentru un smoothie delicios si rapid perfect pentru o dimineata in care ai nevoie de un mic dejun simplu si fresh este sa combini:

  • 2 cani de pepene rosu
  • 5 capsuni inghetate
  • ½ cana de apa de cocos

Va rezulta un smoothie “light”, care sa iti ofere energie pentru toata ziua. Aceasta imbinare de ingrediente cu aer tropical iti va racori dimineata. Daca petrecerile in gradina sunt favoritele tale vara, atunci acest tip de smoothie este ideal pentru invitatii tai.



Pentru dimineatile in care simti ca oboseala este la cote maxime, poti incerca si un smoothie in care sa adaugi pulbere ecologica din baobab, supranumit si “arborele vietii”.  Iti oferim
Pulberea ecologica din baobab este un complex unic nutritional, aceasta continand un plus de vitamina C fata de portocale, mai mult fier decat carnea rosie si este bogata in minerale alcaline precum: calciu, potasiu si magneziu.

Fiind o sursa extrem de bogata in vitamina C, pulberea de baobab este ideala pentru cresterea energiei, a tonusului imunitar, in plus are si efecte de infrumusetare a pielii. Nivelul crescut de antioxidanti pe care il detine pulberea de baobab determina efectul de protejare, reparare si prevenire a distrugerii celulelor. De asemenea, pulberea din baobab stimuleaza formarea colagenului care ajuta la mentinerea pielii sanatoase si stralucitoare si la buna functionare a centrilor nervosi si a functiilor psihologice.  
In perioada sezonului cald este indicat sa renuntam cat mai mult la cafea si s-o inlocuim cu un smoothie fresh, energizant si sanatos.  

Asadar, reteta pe care o propunem este realizata din:

  • 8 capsuni
  • ½ cana de iaurt de baut
  • ½ cana de fulgi de cocos
  • 2 lingurite de pulbere de Baobab Niavis de la Vegis.ro


Mixeaza-le bine intr-un blender!



Alaturi de gustul unic, usor acrisor care este o combinatie intre caramel, para, vanilie si grapefruit, fulgii de cocos si capsunile vor adauga un plus de savoare.














 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare