Dieta si nutritie

# detoxifiere organism #detoxifiere

3 metode de a ne detoxifia corpul in plina pandemie

Pentru multi dintre noi, izolarea din timpul pandemiei de Covid-19 ne-a adus foarte multe kilograme in plus din 2 motive: (1) stress-ul generat de informatii apocaliptice despre raspandirea noului Coronavirus si despre numarul mare de decese si (2) sendentarismul.

Cu toate acestea, potrivit doctorului Vanessa Youness, fondatorul YOUness Clinic, multe persoane fac greseli comune atunci cand vor sa-si mentina greutatea optima, utilizand medicamente de slabit sintetice, care de multe ori nu fac decat sa ne oboseasca tot mai rau ficatul, rinichii sau sistemul digestiv. “Detoxifierea poate functiona numai atunci cand toate organele importante, precum ficatul, rinichii, sistemul digestiv, pielea si plamanii sunt perfect sanatoase si pot realiza natural procesul de detoxifiere. Daca noi vom grabi artificial sau vom forta acest proces, intreg sistemul nostru limfatic si organele importante vor fi date peste cap, iar sistemul nostru imunitar va fi afectat. Strategia nu este sa transpiram fortat mai mult sau sa folosim in exces laxative pentru a elimina toxinele mai repede, ci sa ne pastram sanatoase toate celelalte organe pentru a functiona natural si a elimina natural toxinele din corp”, explica doctorul Vanessa Youness.

Cum ne putem tine sub control greutate in perioada de izolare?

1. Limitati consumul de alcool

“Mai mult de 90% din alcool este metabolizat de ficat. Consumul in exces de alcool provoaca acumularea de grasimi, inflamatii si cicatrici, iar cand acest lucru se intampla, ficatul nostru nu poate functiona la parametri normali, nu isi poate indeplini sarcinile necesare, precum filtrarea deseurilor din organism si alte toxine care dauneaza sanatii. Desigur, limitarea nu inseamna abstinenta, iar pentru persoanele care obisnuiau sa bea alcool mai des inainte de criza, o bautura alcoolica usoara pentru femei si doua – pentru barbati pot contribui semnificativ la aparitia starii de sevraj. In cazul in care nu obisnuiti sa beti sistematic alcool, nu ar trebui sa incepeti mai ales in timp de izolare”, explica doctorul Vanessa Youness.

2. Concentrati-va pe un somn de calitate

“Somnul de calitate ajuta creierul sa se reorganizeze si sa-si reincarce bateriile, astfel incat a doua zi sa o putem lua de la capat, pastrandu-ne luciditatea. De asemenea, somnul de calitate ajuta corpul sa lucreze mai bine pentru eliminarea toxinelor daunatoare. De cealalta parte, somnul de o calitate slaba este legat pe termen scurt, mediu si lung de afectiuni precum stresul, hipertensiunea arteriala, obezitate, diabet, boli cardiace, anxietate etc. Este recomandat sa stingem televizoarele, telefoanele si alte dispozitive care ne perturba somnul, si sa dormim cel putin 7-8 ore pe noapte”, explica specialistul.

3. Beti mai multa apa, reduceti excesul de sare, zahar si grasimi

“Apa ne regleaza temperatura corpului, ajuta la digestie si ne ajuta extraordinar de mult in procesul de detoxifiere. Apa transporta aceste deseuri. De asemenea, se recomanda sa reducem aportul de sare, zahar, grasimi si orice tip de alimente procesate, deoarece in timp poate predispune la boli serioase, precum obezitatea sau bolile cardiace, iar in prezenta acestori boli, procesul de detoxifiere devine extrem de lent”, explica Vanessa Youness.

Totodata, in cadrul Clinicii YOUness exista 3 pachete foarte eficiente de detofixiere rapida, care ne pot ajuta sa trecem cu bine peste perioada stresanta din timpul pandemiei de Covid-19:

  • Anima (hrana solida exclusiv vegetariana);
  • Viridis (hrana exclusiv lichida, 4 pahare la fiecare masa din cele 3 pe zi, 1 pahar de suc de fructe, 1 pahar suc de legume, 1 pahar de ceai de curatare a colonului, 1 pahar de apa calda cu miere pentru a usura eliminarea toxinelor);
  • Exilis (terapie de detoxifiere ionica, care este o procedura intensa de eliminare a toxinelor prin talpile picioarelor).

Pe langa toate acestea, persoanele se pot bucura si de acces la sesiuni de sauna uscata si umeda, gym, masaje, impachetari, plimbari prin padure, inot si apa detoxifianta Kangen alcalina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului