Dieta si nutritie

#sfecla rosie

3 efecte periculoase ale consumului de sfecla rosie

Sfecla rosie are numeroase beneficii pentru sanatate: mentine si imbunatateste sanatatea inimii si a aparatului circulator, scade tensiunea si colesterolul, regleaza glicemia. De asemenea, potrivit studiilor, aceasta leguma ajuta la eliminarea disfunctiilor erectile.

Desi bogata in fibre, calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, riboflavina, folati si vitamine precum A, B, C, E si K, sfecla rosie poate avea si efecte neplacute.

Sucul de sfecla contine oxalati, care pot duce la formarea pietrelor la rinichi. In cazul indivizilor cu probleme legate de tensiune si a celor care iau tratament in acest sens, consumul de sfecla rosie poate scadea drastic nivelul tensiunii si le poate pune viata in pericol. Betacianinele sunt responsabile pentru colorarea urinei si a materiilor fecale in urma consumului de sfecla.

Desi inofensiv, acest fenomen poate trada o deficienta de fier, intrucat urina si materiile fecale de culoare rosie apar mai des la persoanele care prezinta o astfel de carenta.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.