Dieta si nutritie

#curcuma #creier #usturoi #salvie

3 condimente benefice pentru creier

Foarte multe dintre condimentele pe care le utilizam la prepararea mancarurilor, au o serie de beneficii medicinale. Vestea cea buna este ca unele dintre aceste condimente alimenteaza si imbunatatesc activitatea creierulu, iar cu cat sunt consumate mai mult, cu atat rezultatele se vor simti mai puternic.


Iata 3 dintre cele mai benefice condimente pentru creier.



Acesta praf galben este la baza un antioxidant  si un foarte puternic, iar in India unde curcuma si curry se consuma aproape zilnic, riscul de a dezvolta Alzheimer este cu 25% mai scazut decat in SUA.


Un de laborator, realizat asupra unor cobai, a demonstrat ca soarecii care au fost hraniti cu curcuma au dezvoltat mai putine celule asociate cu boala Alzheimer , spre deosebire de cei care nu au consumat condimentul.


Cum sa mananci mai multa curcuma – adauga condimentul (care se gaseste sub forma de pudra) peste orice fel de mancare, incepand de la friptura si cartofi fierti pana la sarmale si ciorbe.  Nu este necesar sa adaugi cantitati mari de condiment, astfel incat sa modifice gustul macarii – important este ca acesta sa ajunga in organismul tau.



este un condiment care face parte din mentei si este recunoscut pentru faptul ca stimuleaza memoria, dar si pentru ca protejeaza creierul impotriva anumitor procese care duc la boala Alzheimer.  Mai mult decat atat, salvia protejeaza acetilcolina, un neurotransmitator aflat la nivelul sistemului nervos, absolut esential pentru buna functionare a creierului.


Intr-un studiu britanic, tinerii care au consumat capsule cu ulei de salvie , au avut rezultate mai bune la testele de inteligenta date.


Cum sa consumi mai multa salvie – condimentul poate fi adaugat peste mancarurile preferate, poate fi consumat sub forma de ceai sau capsule cu ulei.


Usturoi


Usturoiul subtiaza sangele pentru a preveni formarea cheagurilor, ceea ce duce si la scaderea colesterolului. De asemenea, usturoiul contine o serie de compusi care au rolul de a proteja neuronii si de a stimula productia de celule care lupta impotriva stresului.
Cum sa consumi mai mult usturoi – acesta poate fi consumat ca atare, insa poate fi tocat si adaugat la diverse mancaruri si sosuri. Totusi, daca nu te incanta prea mult ideea de a manca usturoi, poti incerca o serie de capsule farmaceutice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare