Dieta si nutritie

#ceai #ceai verde #musetel #urzica #detoxifiere

3 ceaiuri detoxifiante

Alimentele procesate, pline de E-uri, dulciurile, produsele de fast food intoxica organismul la propriu, ceea ce duce la respiratie si transpiratie urat mirositoare, stari de slabiciune fizica, oboseala, stres sau probleme ale pielii. Pentru a scapa de toate aceste probleme renunta macar pentru o perioada la alimentatia nesanatoasa si adopta o dieta bazata pe mancaruri cat mai naturale  dar si pe ceaiuri detoxifiante.


Iata 3 dintre cele mai bune ceaiuri detoxifiante.


Ceai verde


Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri, perfecte pentru eliminarea toxinelor din organism.  Mai mult decat atat, ceaiul verde accelereaza activitatea metabolismului si procesul de slabire, ceea ce inseamna ca poti impusca doi iepuri dintr-o lovitura.


Alte beneficii ale ceaiului verde: curata rinichii, regleaza tranzitul intestinal, creste acuitatea vizuala,  intareste smaltul dintilor si incetineste procesul de imbatranire.


Cum se prepara ceaiul verde: se pune la fiert un litru de apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga o lingura cu frunze de ceai verde, se acopera vasul si se lasa la infuzat timp de 10 minute.



Musetel


Musetelul, la fel ca si ceaiul verde, are proprietati detoxifiante, la care se adauga marele avantaj de a fi la indemana oricui. Fata de ceaiul verde original care are preturi mai piperate, ceaiul de musetel se gaseste chiar si in cel mai mic magazin alimentar , la preturi foarte accesibile.


Ceaiul se musetel detoxifiaza ficatul, rinichii si intestinele. Planta are si proprietati laxative, de aceea celor care sufera de constipatie (unul dintre motivele adunarii de toxine in organism) li se recomanda sa consume ceai de musetel .


Cum se prepara ceaiul de musetel: intr-o cana cu apa fierbinte se adauga un pliculet sau o lingurita de flori de musetel. Se lasa la infuzat timp de 8 minute si se consuma cald sau rece, neindulcit.


Urzica


O alta planta la indemana in sezonul de primavara insa, puternic detoxifianta si tonifianta in acelasi timp, este urzica. Aceasta intareste sistemul imunitar, trateaza anemia si stimuleaza regenerarea tesuturilor.


Ceaiul de urzici iti furnizeaza multe saruri minerale (magneziu, potasiu, calciu) dar si vitamine esentiale (A, B2, C, K).
Desi nu are un aspect placut sau un gust delicios, ceaiul de urzici aduce foarte multe beneficii organismului.


Cum se prepara ceaiul de urzica:  intr-o cana cu apa se adauga doua lingurite de frunze uscate de urzica, se lasa la infuzat 10 minute, se strecoara si se bea ca atare.

Sursa foto : evadesigns.com
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.