Dieta si nutritie

# alimente nocive dinti #ingrijire dinti #alimente #dinti

3 alimente nocive pentru dinti! Evita sa le consumi

Sanatatea dintilor este influentata de modul in care ii ingrijesti, dar si de ceea ce mananci sau bei. Lista alimentelor care sunt nocive pentru dinti nu se rezuma doar la bauturi acidulate si dulciuri. Poate parea surprinzator, dar pe aceasta lista se afla chiar si cateva dintre produsele care intra in categoria celor benefice pentru sanatate, dar care la nivelul danturii pot dauna, slabind smaltul dintilor, favorizand aparitia cariilor, infectiile si pot afecta sanatatea orala, in ansamblu.

Iata trei dintre cele mai periculoase alimente care pot afecta culoarea dintilor si pun in pericol sanatatea orala. Nu trebuie sa renunti la a le consuma, dar este necesar sa iei toate masurile pentru a nu-ti distruge dantura.

Vin fiert si latte cu aroma de dovleac

Bauturile calde precum cidru, vin fiert sau latte cu aroma de dovleac preferate de multi in special iarna, la festivaluri, targuri si petreceri in aer liber, au un continut mare de zahar. De fiecare data cand este consumata o bautura calda cu mult zahar, aciditatea din gura creste si rezulta o concentratie mare de zahar care se depune direct pe dinti. Dupa fiecare inghititura care contine zahar, alcool sau cofeina, pH gurii scade pentru 20 de minute. Cand aciditatea din gura creste, smaltul dintilor se inmoaie si devine mai vulnerabil si expuns eroziunii si invaziei bacteriene. O concentratie mai mare de zahar favorizeaza de asemenea aparitia cariilor dentare. Recomandat este sa consumi aceste bauturi specifice sezonului rece cat mai rapid si sa iti clatesti gura imediat ce ai terminat de baut. Si inca un sfat de la specialisti: nu iti peria dintii dupa ce bei astfel de bauturi, pentru ca smaltul moale va fi indepartat de pe suprafata dintelui.

Ceai Kombucha

Ceaiul Kombucha a devenit tot mai popular datorita beneficiilor asupra sanatatii pe care le are. Acest ceai fermentat contine antioxidanti si probiotice care mentin sanatatea aparatului digestiv si reduc inflamatiile. Insa, pe langa aceste beneficii importante pe care le are, ceaiul Kombucha poate dauna sanatatii orale. Ceaiul fermentat este extrem de acid, iar aciditatea ridicata poate slabi considerabil smaltul dintilor, adica acea substanta tare care acopera dintii si ii protejeaza de bacterii. Pentru ca este atat de benefic asupra sanatatii, nu ar trebui sa renunti la consumul de ceai Kombucha insa este important sa stii care sunt si efectele mai putin placute care pot aparea la nivelul danturii. Cel mai bine este sa bei ceaiul repede si sa iti clatesti gura dupa ce l-ai terminat.

Turmeric

Este imposibil sa nu fi descoperit pana acum acest condiment minune cu numeroase proprietati. Turmericul este un agent anti-inflamator si ajuta la mentinerea sanatatii, in general. Pe de alta parte, este important sa stii ca turmericul este un condiment cu un puternic pigment si in timp poate duce la patarea si inglabenirea dintilor. Cea mai buna metoda pentru a consuma turmeric si de a beneficia de toate proprietatile sale, fara sa afectezi dintii, este sa iti clatesti gura cu apa, de fiecare data dupa ce mananci sau bei ceva care contine acest condiment.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare