Dieta si nutritie

#sanatate #dieta si nutritie #alimente nesanatoase # alimente mic dejun

3 alimente nesanatoase de la micul dejun

Desi micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei, de cele mai multa ori nu alegem cele mai potrivite alimente pentru acest moment. Astfel, ouale prajite, sunca presata de porc si painea alba nu se numara printre cele mai sanatoase alegeri, in ciuda gustului foarte bun. Iata cele 3 alimente pe care nu trebuie sa le consumi la micul dejun, motivul pentru care nu sunt recomandate si
produsele cu care le poti inlocui.

Sunca presata de porc

Este adevarat ca este satioasa, delicioasa si pare lipsita de grasimi, dar in realitate sunca presata de porc este bogata in coloranti si tot felul de aditivi. In plus, sunca de porc este bogata in grasimi, care maresc rapid nivelul colesterolului.

Daca vrei neaparat sa consumi sunca presata, cel mai bine este sa optezi pentru cea de curcan sau de pui, niciodata pentru cea de porc. De asemenea, un alt sfat este acela de a consuma produse preparate in casa sau achizitionate de la targuri speciale, bio.

Oua prajite

Desi ouale sunt pline de vitamine si nutrienti, consumate prajite acestea nu fac decat sa mareasca nivelul colesterolului din organism. Astfel, orice ou prajit consumat mareste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, motiv pentru care ar trebui eliminat de pe lista alimentelor consumate la micul dejun si in general.

Daca vrei sa consumi oua la micul dejun, acestea sunt indicate doar daca sunt sunt fierte, moi, astfel incat albusul si galbenusul sa isi pastreze proprietatile.

Paine alba

Painea alba, pe care o consumi cu sunca, cu unt sau miere este realizata dintr-un mix de graunte procesate, rafinate. La finalul procesarii, nu mai ramane decat un amestec de carbohidrati si amidon, lipsit de substante nutritive.

Evita painea alba si consuma paine din cereale integrale, paine neagra sau paine cu seminte.

Ce sa mananci la micul dejun

Cerealele integrale, laptele si iaurtul fara grasimi, biscuitii cu cereale si seminte reprezinta doar cateva dintre produsele pe care le poti consuma in fiecare dimineata, la micul dejun. In principiu, se recomanda sa achizitionezi diverse amestecuri de cereale de la magazinele naturiste, pe care le amesteci cu miere, lapte si scortisoara si sa le consumi de cel putin patru ori pe saptamana, dimineata. Acest amestec iti ofera energie, vitamine si iti protejeaza stomacul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare