Dieta si nutritie

#imbatranire prematura #alimentatie #alimente periculoase

10 alimente de care trebuie sa te feresti neaparat pentru a nu imbatrani prematur

Un regim alimentar nesanatos, dezechilibrat, nu doar ca iti afecteaza silueta, ci si aspectul general al tenului. Daca nu vrei sa imbatranesti prematur acorda o atentie deosebita alimentelor pe care le consumi. Iata care sunt cele mai prediculoase:

1. Dulciurile

Consumul ridicat de dulciuri declanseaza un proces nefavorabil pielii. Practic, ori de cate ori mancam multe produse zaharoase sau indulcite artificial, celulele organismului intampina dificultati in a procesa zaharul, excesul combinandu-se cu proteinele, iar acest proces este daunator colagenului din piele, adica acelei proteine care ne mentin tenul ferm si tanar.

2. Carnea prea bine facuta

Iti place carnea bine prajita sau gratarul usor ars chiar? Ei bine, crusta mai inchisa la culoare care se formeaza acolo unde este arsa carnea contine hidrocarburi care genereaza inflamatii ce, la randul lor, distrug colagenul din piele.

3. Limonada

Toate citricele dauneaza smaltului, dar lamaile sunt cele mai pacatoase, comparativ cu portocalele sau grefele, iar o dantura cu probleme genereaza, fara doar si poate, un look neplacut, inestetic si imbatranit.

4. Produsele sarate

Doar pentru ca nu gatesti cu sare nu inseamna ca aportul tau de sare nu este peste limita zilnica admisa. Cei care obisnuiesc sa puna sare in mancare prezinta si mai mari riscuri. Toate produsele conservate contin sodiu, fapt care duce la retinerea apei in organism, favorizand aspect un aspect „pufos”, umflat al pielii.

5. Carnea procesata

Multe dintre preparatele din carne contin sulfiti si conservanti care pot genera inflamatii in piele, accelerand astfel procesul de imbatranire celulara. Totodata, abunda in sare.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare