Dieta si nutritie

#alimentatie #patrunjel #vin rosu #scortisoara #miere #cereale #ulei de masline

10 alimente care ar trebui consumate mai des

Rafturile din supermarketuri ne ademenesc cu produse care de care mai bune,  cu ambalaje mai atractive sau cu preturi promotionale, asa ca suntem tot timpul tentati sa cumparam alimente de care nu avem nevoie si care, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi nesanatoase.


Iata o lista cu 10 alimente care ar trebuie cumparate si consumate mai des, de toti membrii familiei


Ulei de masline


Uleiul de masline, denumit si aurul lichid al sanatatii este un ingredient utilizat atat in industria alimentara cat si in cea cosmetica, datorita proprietatilor sale uimitoare.


Uleiul de masline are un continut ridicat de vitamine, minerale si proteine, motiv pentru care revigoreaza si fortifiaza organismul. Consumul de ulei de masline ajuta la protejarea inimii si ajuta la hidratarea intensiva a pielii mai ales in sezonul rece.

Scortisoara


candidoza , raceala sau halena , dar si afectiuni mai grave cum ar fi infertilitatea si impotenta. Cate doua lingurite de miere amestecate cu jumatate de lingurita de scortisoara consumate seara inainte de culcare, imbunatatesc activitatea organelor genitale. De exemplu, femeile din Orient se folosesc de acest tratament pentru a-si intari uterul si pentru a preveni infertilitatea.


Miere


Mierea naturala ajuta la intarirea sistemului imunitar , motiv pentru care trebuie consumata in special in sezonul rece. Tototdata mierea trateaza probleme cu ar fi oboseala, stresul si anemia – jumatate de lingurita de miere consumata zilnic imbunatateste vitalitatea organismului, iar rezultatele se vad inca din prima saptamana.


Fructe oleaginoase


Fructele oleaginoase reprezinta una dintre cele mai importante surse de proteine. Acestea au un continut ridicat de vitamina A, E, acid folic, magneziu, seleniu, cupru, zinc si fosfor.  In plus, acestea sunt bogate in acizi grasi Omega 3.
Consuma de cel putin doua ori pe saptamana nuci, alune, migdale, fistic sau caju pentru a reduce riscul de afectiuni cardiace, pentru a-ti intari oasele, pentru a regla tensiunea arteriala si pentru a-ti face „plinul” de fibre si proteine.


Vin rosu


Vinul rosu este recomandat de medicii cardiologi, tocmai pentru a preveni problemele cardiovasculare.  Acesta are un continut ridicat de antioxidanti, are proprietati anti-cancerigene si subtiaza sangele, impiedicand formarea cheagurilor.


Totusi, consumat in cantitati prea mari, vinul rosu duce la boli ale ficatului, osteoporoza, ulcer etc.


Struguri


Strugurii
sunt recomandati in detoxifierea organismului intr-un mod sanatos. Consumul de struguri ofera energie, revitalizeaza mintea si trupul, amelioreaza digestia si trateaza insomnia. Dupa o cura de detoxifiere cu struguri te poti confrunta cu o usoara eruptie cutanata din cauza eliminarii toxinelor.


Cereale


Cerealele integrale sunt cea mai buna optiune pentru micul dejun datorita continutului ridicat de fibre, vitamine,  minerale, antioxidanti, carbohidrati complecsi si fitonutrienti.  Ar fi bine ca intreaga familie sa consume zilnic cereale cat mai diversificare, alaturi de lapte sau iaurt.


Patrunjel


Patrunjelul este o planta care are un complex foarte puternic de vitamine, provitamine si minerale. Patrunjelul  este recunoscut pentru faptul ca intareste sistemul imunitar, neutralizeaza efectele viciilor, lupta impotriva impotentei si a sterilitatii masculine, combate halena, stimuleaza pofta de mancare si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Poti consuma patrunjelul in diferite mancaruri, sub forma de zeama de fiertura sau ca atare.


Rodii


Rodiile au un continut ridicat de antioxidanti si vitamine, iar medicii le recomanda mai ales pentru prevenirea racelilor si a gripelor. In plus, studii recente au demonstrat ca femeile care consuma in mod regulat rodii, sunt mai ferite de cancerul de san.


Peste


Extrem de bogata in acizi grasi Omega 3, carnea de peste este un aliment extraordinar pentru sanatate si pentru frumusete. Carnea de macrou, somon, sardine si ton imbunatateste elasticitatea pielii , intarzie aparitia ridurilor si ofera un aspect mult mai tanar pielii.


De asemenea, consumul de peste adune numeroase beneficii sanatatii cardiovasculare prin diminuarea trigliceridelor, prevenirea aparitiei cheagurilor de sange si eliminarea deseurilor celulare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare