Boli

#vesti bune #raspandire coronavirus #medicament

Vesti bune! Medicamentul care opreste raspandirea coronavirusului

Cercetatorii vin cu vesti bune. Acestia afirma ca au descoperit medicamentul care opreste complet raspandirea coronavirusului in doar 24 de ore.

 

Este vorba despre Monulparivir, un antiviral care a reusit sa opreasca „cu totul” transmiterea coronavirusului in numai 24 de ore, afirma studiile de la Institute of Biomedical Sciences of Georgia State University.

​Un vaccin este acum singura sansa de a opri pandemia in lume. Insa cum nu este posibila vaccinarea in masa, este foarte importanta oprirea raspandirii comunitare a bolii.  

„Este prima demonstratie a unui medicament administrabil oral care blocheaza repede transmiterea lui SARS-CoV-2, asa ca s-ar putea sa fie revolutionar”, scriu cercetatorii in articolul publicat in revista Nature Microbiology, potrivit hotnews.ro.

Medicamentul antiviral a fost dezvoltat la Emory Unuversity din Atlanta de compania de inovare Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE). Acesta a fost creat initial pentru a trata gripa, insa s-a descoperit ca acesta impiedica virusul sa se inmulteasca, creând erori in faza multiplicarii ARN.

Potrivit expertilor, au fost efectuate numeroase studii si teste pe dihori si s-a observat ca acestia prezentau o reducere a volumului de particule virale. Apoi dihorii au fost alaturati unora care nu fusesera tratati. Niciunul din dihorii din al doilea grup nu a fost infectat cu noul coronavirus.

„Credem ca dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei raspândesc cu usurinta SARS-CoV-2, dar cei mai multi nu fac o boala grava, ceea ce este foarte similar cu transmiterea lui SARS-CoV-2 la adultii tineri”, spune dr. Robert Cox, cercetator postdoctoral in Plemper Group si coautor principal al studiului.

„Am observat anterior ca medicamentul are activitate de spectru larg impotriva virusurilor respiratorii ARN si ca tratamentul oral al animalelor infectate reduce cu mai multe ordine de marime volumul particulelor transmise, reducând drastic transmiterea. Aceste proprietati fac MK-4482/EIDD/2801 un candidat puternic la controlul farmacologic al Covid-19”, se mai arata in raport.


In cazul in care testele efectuate pe dihori au acelasi rezultat si in cazul oamenilor, persoanele care au contactat virusul si sunt tratati cu Monulparivir ar putea deveni non-infectiosi dupa 24 de ore de la inceperea tratamentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare