Boli

#studiu sanatate #studiu #telefon #cancer #telefon mobil

Utilizarea telefonului mobil afecteaza creierul

Telefoanele mobile sunt indispensabile pentru orice om modern, insa dincolo de beneficiile pe care aceste gadgeturi le au, ele aduc prejudicii puternice la nivelul creierului. Mai exact, radiatiile sunt cele care afecteaza creierului. Descopera mai multe despre aceste efecte negative ale utilizarii telefonului mobil.


Toxine la nivelul creierului


Utilizara excesiva a telefonului mobil distruge bariera de protectie formata de celulele din sange, iar acest lucru, provoaca eliberarea de toxine daunatoare in creierul uman. Creierul este protejat de o pelicula formata din celule endoteliate in sange. In momentul in care acestea sunt distruse si se elibereaza toxinele, care ataca neuronii. In conditii extreme, acest lucru ar putea duce la edem cerebral (retentia apei in creier).


Folosirea telefonului mobil duce la aparitia cancerului


De multa vreme, medicii si oamenii de stiinta au tot felul de intalniri si dezbateri referitoare la actiunea pe care radiatiile provocate de telefonul mobil le au la nivelul creierului, iar cei mai multi dintre acestia sustin ca gadgetul provoaca, fara indoiala, cancer la nivelul creierului.

Cercetatorii au analizat pacientii cu cancer la creier si au ajuns la concluzia ca boala de poate dezvolta la persoanele care vorbesc mai mult de 50 de minute la telefonul mobil in fiecare zi.


Convorbirile indelungi afecteaza memoria


In momentul in care este aprins, telefonul mobil formeaza un camp electro-magnetic, care este creat de radiatii si care afecteaza memoria. Acesta este motivul pentru care medicii sugereaza utilizarea castilor sau a dispozitivelor bluetooth, pentru a evita apropierea gadgetului de cap.


Telefoanele mobile provoaca migrene

 

Daca te confrunti adesea cu dureri puternice de cap si nu gasesti nicio explicatie pentru acestea, sansele ca migrenele sa fie provocate de utilizarea in exces a telefoanelor mobile.

Atentie! Radiatiile nu sunt active doar in momentul in care vorbesti la telefon, ci si atunci cand telefonul este pornit. Cel mai bine este sa tii telefonul la o distanta de cel putin doi metri atunci cand esti acasa si in niciun caz sa nu dormi cu acesta sub perna sau pe noptiera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare