Boli

#vitamina d #diabet # oase puternice #simptome diabet

Un nivel ridicat de vitamina D poate prevesti diabetul

Vitamina D este esentiala pentru fixarea calciului in oase, insa un nivel prea ridicat din aceasta vitamina se poate face responsabila de aparitia diabetului.

Un studiu realizat de curand a dat publicului un rezultat nu tocmai placut: cantitatea prea mare de vitamina D in organism poate prevesti diabetul, indiferent de sex si varsta.

Cercetarea s-a facut pe un esantion de 500 de persoane, dintre care jumatate cu o greutate normala si jumatate supra-ponderale.

Oamenii de stiinta au incercat sa determine care sunt factorii implicati in aparitia diabetului zaharat in ultimii ani. Se pare ca legatura dintre vitamina D si rezistenta la insulina determina un risc crescut de aparitie a diabetului de tip 2.

Rezultatul studiului a fost publicat in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, iar Mica Olso (liderul cercetarii) si alti medici participanti la studiu au subliniat ca nivelul de vitamina D pare sa fie mai mic la persoanele care sufera de obezitate, spre deosebire de cele care au o greutate normala.

Totusi, in limite normale vitamina D nu are un efect negativ, ci este cat se poate de necesara pentru o buna functionare a sistemului osos.

Cea mai buna sursa de vitamina D este lumina naturala a soarelui, insa in perioada rece, cand corpul este acoperit in totalitate cu haine, suplimentele naturale sunt unica solutie de asimilare a elementului.

Dincolo de efectele negative pe care le are o cantitate prea mare de vitamina D, aceasta este benefica si vine in sprijinul organismului pentru un nivel ridicat de energie si pentru un echilibru perfect al starilor psihice.

Vitamina D este esentiala pentru sanatatea inimii, a pielii, a dintilor, a oaselor, a glandei tiroide. In lipsa acesteia sunt sanse mari sa te confrunti cu simptome precum carii dentare, fracturi frecvente ale oaselor, dureri articulare, crampe musculare, constipatie, miopie, nervozitate, osteoporoza, raceli frecvente.

15 minute petrecute sub razele calde ale soarelui, in fiecare zi, sunt suficiente pentru a-ti lua doza necesara de vitamina D.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare