Boli

#saturatie plamani #tulpina britanica #coronavirus #marea britanie

Un medic din Craiova atrage atentia: Tulpina britanica este atipica. Desi pacientii au saturatie buna, plamanii sunt sever afectati

 

Medicul Alexandru Andritoiu, de la Spitalul Militar din Craiova atrage atentia ca tulpina britanica se manifesta atipic. Multi pacienti infectati nu isi mai pierd mirosul si gustul, insa fac febra foarte mare.

Doctorul Alexandru Andritoiu, de la Spitalul Militar din Craiova, mai atrage atentia ca in ultimele saptamâni multi pacienti nu si-au mai pierdut mirosul si gustul, dar au facut febra mare.

De asemenea, medicul spune ca din observatiile sale, radiografiile pulmonare ale pacientilor ies bine, saturatiile de oxigen sunt buna, insa tomografiile computerizate arata o afectare pulmonara severa.

"In acest al treilea val ne confruntam cu niste particularitati ale cazurilor care se manifesta cu o afectare pulmonara destul de severa de la bun inceput, cu o simptomatologie de tip respirator atipica, in sensul ca febra devine simptomul dominant, tusea mai putin. In plus, gradul de afectare pulmonara pe tomografia computerizata este in discrepanta cu valorile pe care ni le arata aparatele in ceea ce priveste saturatia in oxigen.... de exemplu, o pacienta s-a prezentat la spital cu febra de o saptamâna si putina tuse.

I s-a facut o radiografie pulmonara, radiografia nu arata nimic spectaculos, nimic rau, pacienta a fost trimisa acasa cu infectie urinara. Peste doua zile s-a intors cu febra 40 de grade, i s-a recomandat tomografie computerizata care arata peste 30 la suta afectare pulmonara, cu saturatie in oxigen 93 - 94. Acum suntem in situatia in care avem valori ale saturatiei bune, pacientii tolereaza bine nu neaparat lipsa de oxigen, ci gradul de afectare pulmonara.

Asta este valul 3, din pacate. In plus, colegii mei urgentisti mi-au spus ca, in ultimele doua saptamâni, pacientii nu s-au mai prezentat cu celebrul simptom, celebra acuza - nu mai am gust, nu mai am miros", a declarat medicul craiovean, invitat la postul local de televiziune Oltenia TV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare