Boli

#lavanda #menta #ulei esential #trandafir

Uleiuri esentiale cu beneficii enorme

Uleiurile esentiale par sa castige tot mai mult teren in domeniul sanatatii si cel al frumusetii datorita beneficiilor si efectelor puternice si vizibile pe care le au. Acestea sunt total lipsite de chimicale, iar vindecarile miraculoase datorate acestora le ajuta pe acestea sa fie tot mai apreciate si utilizate in intreaga lume.


Iata 7 uleiuri esentiale cu beneficii enorme pentru frumusete si sanatate


Ulei esential de menta


Uleiul esential de menta poate fi utilizat cu succes pentru improspatarea respiratiei  - adauga in jumatate de pahar cu apa calda 5 picaturi de ulei esential de menta si clateste-ti gura cu solutia rezultata imediat dupa ce te speli pe dinti. Nu doar ca respiratia ta va avea un miros foarte placut, dar uleiul esential va omori bacteriile aflate la nivelul gurii.


In acelasi timp, uleiul esential este de mare ajutor pentru tratarea starilor de greata si a durerilor de cap. Adauga o picatura de ulei esential in jumatate de lingurita de ulei de masline si maseaza-ti tamplele cu aceste amestec ori de cate ori ai asotfel de probleme.


Nasul infundat sau simptomele de raceala pot fi indepartate rapid cu ajutorul bailor de abur si a inhalatiilor cu ulei esential de menta. Da in clocot doi litri de apa, adauga 10 picaturi de ulei de menta, acopera-ti capul cu un prosop, apleaca-te asupra recipientului si incearca sa inspiri aburii timp de cel putin 3 minute. La finalul treatamentului, vei simti cum caile nazale iti vor fi complet desfundate, iar uleiul esential actioneaza si in interior, asupra infectiei care provoaca raceala.


Ulei esential de lavanda


Mirosul de lavanda ajuta la calmarea sistemului nervos , imbunatateste calitatea somnului, combate durerile articulare si lupta impotriva infectiilor urinare, a problemelor respiratorii si a acneei.


Uleiul esential de lavanda stimuleaza simturile si creierul, motiv pentru care majoritatea companiilor japoneze introduc ulei de lavanda in instalatiile de aer conditionat din birouri. Studiile au aratat ca angajatii din aceste birouri sunt mai productivi , mai bine organizati si mai creativi.


Ulei esential de trandafir


Cele mai buna uleiuri esentiale de trandafir  sunt produse in Bulgaria si Turcia, asa ca daca esti interesat sa achizitionez acest produs, verifica eticheta cu mare atentie.  Uleiul esential de trandafir are proprietati anti depresive, anti inflamatoare, anti septice, anti spasmodice, anti virale, afrodiziace, astringente, bactericide, cicatrizante, depurative, hemostatice, laxative, hepatice, nervine si uterine.


Adauga ulei esential de trandafir in lampa de aromaterapie atunci cand te simti nervos, deprimat, cand simti ca urmeaza sa racesti. Rezultatele le vei simti cu rapiditate.


Ulei esential de pin


Uleiul esential de pin este un excelent remediu pentru problemele pielii. Beneficiul cel mai important al uleiului de pin este  tratarea diferitelor probleme ale pielii. Dermatologii il prescriu adesea pentru a trata psoriazisul, pruritul, acneea, eczemele, bolile de piele, pielea uscata, scabia, ranile si chiar puricii. Acesta  ofera o piele echilibrata, neteda, reinnoita si stralucitoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare