Boli

#antiperspirante #transpiratie #haine #sapun #prevenire #deodorante

Trucuri sa previi transpiratia excesiva, in functie de sezon

Transpiri foarte mult si iti patezi hainele? Mainile si picioarele tale sunt mereu umede, indiferent de anotimp? Inseamna ca suferi de transpiratie excesiva, denumita in termeni medicali hiperhidroza. Din pacate, persoanele care sunt afectate sufera tot anul, iar acest lucru duce la o scadere a increderii in sine si poate perturba chiar si relatiile sociale. Vestea buna este ca exista metode de prevenire, pe care le poti afla mai jos.

Cum previi hiperhidroza pe timp de vara

Daca suferi de transpiratie excesiva, inseamna ca vara ai un motiv in plus pentru a te simti mai stresat/a decat esti. Sau, dimpotriva, canicula este momentul in care nu te preocupi atat de mult de glandele tale sudoripare hiperactive, intrucat toata lumea transpira.

Totusi, mirosul neplacut de transpiratie te deranjeaza atat pe tine, cat si pe cei din jur, iar aceasta stare de disconfort poate fi inlaturata numai printr-o igiena corespunzatoare. Specialistii recomanda sa porti imbracaminte deschisa la culoare, usoara, din bumbac, in sau panza topita, adica materiale care asigura ventilarea corpului.

Dermatologii recomanda sa eviti bauturile alcoolice, cafeaua si alimentele piperate, intrucat acestea cresc temperatura corpului si favorizeaza astfel aparitia transpiratiei.

Cum previi hiperhidroza pe timp de iarna

Cel mai bine este ca iarna, dar si primavara sa imbraci mai multe haine, pe care le poti adauga sau reduce in functie de conditiile meteorologice si de locul unde te afli, afara sau in interior.

Alege haine pe care le poti da jos usor si care pot masca transpiratia in exces de la nivelul axilei, cum sunt canadienele sau jachetele subtiri si puloverele tricotate. De asemenea, este indicat sa eviti hainele la baza gatului, precum si cele din materiale care nu lasa pielea sa respire.

Alte metode de prevenire

Alte metode de a tine sub control hiperhidroza tin de folosirea deodorantelor (inlatura mirosurile neplacute) in combinatie cu antiperspirantele (blocheaza procesul de transpiratie). Totodata, specialistii recomanda o igiena sporita, dusuri zilnice cu un gel bland si sapun antibacterian pentru zona axilelor.

Sursa foto: sweatology.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare