Boli

#boli renale #probleme sanatate #alzheimer #diabet

Trei dintre cele mai cunoscute probleme de sanatate ale oamenilor din intreaga lume

Problemele grave de sanatate fac parte din vietile tot mai multor persoane, iar acest lucru se datoreaza atat progresului din domeniul medical, care le permite medicilor sa diagnosticheze cat mai usor anumite afectiuni, cat si stilului de viata din ce in ce mai nesanatos al oamenilor. Poluarea, alimentatia incorecta, mostenirea genetica, viata sedentara si stresul reprezinta unele dintre principalele cauze pentru problemele de sanatate intalnite la din ce in ce mai multa lume. Descopera, in continuare, care sunt trei dintre cele mai cunoscute boli cu o incidenta ridicata la nivel mondial.

Diabetul

Diabetul este una dintre cele mai importante boli ale prezentului si apare cand glucoza din sange creste peste valorile normale. Organismul unui bolnav de diabet nu mai beneficiaza de glucoza, deoarece aceasta nu mai ajunge la celule, din cauza perturbarilor care apar in secretia de insulina. Metabolismul unui pacient diagnosticat cu diabet este foarte grav tulburat. Astfel, diabetul poate genera o multitudine de complicatii cronice, ale caror efecte pot fi vizibile pe tot corpul. Mai exact, diabetul favorizeaza accidentele vasculare cerebrale, orbirea, atacurile de cord, neuropatiile (tulburari ale sistemului nervos periferic), blocajele renale sau pierderea auzului.

Exista mai multe forme de diabet: diabet zahar de tip 1, diabet zahar de tip 2 si diabet gestational. Injectarea insulinei reprezinta principalul tratament impotriva diabetului.

Cea mai buna masura de preventie a diabetului reprezinta schimbarea stilului de viata, de la o existenta sedentara, la una activa, in care exercitiile fizice devin o constanta. De asemenea, schimbarea stilului de viata ar presupune si o dieta echilibrata, din care nu ar trebui sa lipseasca  cat mai multe fructe si legume.

Bolile renale

Functionarea rinichilor este vitala pentru sanatatea umana, deoarece ei filtreaza sangele si elimina toxinele din organism. Cea mai  grava afectiune renala este boala cronica de rinichi. Ea apare cand rinichii nu functioneaza deloc bine si este urmata de insuficienta renala, care este stadiul final al bolii cronice de rinichi. Daca vrem sa avem grija cat mai bine de rinichii nostri ar fi indicat sa reducem consumul de carne, sa ne hidratam foarte bine si, de asemenea, sa ne pastram greutatea corporala in limitele normale.

Alzheimer

Alzheimer este una dintre cele mai cunoscute forme de dementa la nivel mondial. De asemenea, Alzheimer se intalneste la peste jumatate dintre batranii cu dementa. Societatea Romana de Alzheimer apreciaza ca aceasta boala afecteaza circa 8% dintre persoanele de peste 65 de ani si 30% dintre oamenii de peste 85 de ani. Boala Alzheimer este una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel mondial. Deocamdata, nu se cunosc cu exactitate factorii care favorizeaza aparitia bolii Alzheimer.  

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare