Boli

#tensiometre #pdometre #cantar #accesorii

Trei accesorii esentiale pentru un stil de viata sanatos

Orice familie are in casa un cantar, la care apeleaza in special vara, cand dorinta de a fi supli creste direct proportional cu gradele Celsius. Desi util, acesta nu e totusi suficient pentru evaluarea starii de sanatate si preintampinarea instalarii unor afectiuni. Pentru cei care isi doresc sa slabeasca inteligent, sa-si ocroteasca si sa-si mentina sanatatea, evaluarea compozitiei corporale, monitorizarea activitatii fizice si masurarea regulata a tensiunii arteriale sunt metode mult mai relevante, iar cand sunt utilizate impreuna dau cele mai bune rezultate.

 

Brandul Omron, lider mondial in productia si comercializarea aparaturii medicale de uz personal si profesional, reprezentat in Romania prin compania Medco, pune la dispozitia celor interesati o serie de aparate de masurat compozitia corporala, pedometre si tensiometre cu ajutorul carora acestia pot tine evidenta schimbarilor ce apar la nivelul organismului, fiind astfel motivati pentru a duce un stil de viata activ si responsabil.

Evaluarea compozitiei corporale

Inainte de a opta pentru o dieta, e important sa cunoastem compozitia corporala, pentru a fi siguri ca planul de nutritie adoptat este in acord cu necesitatile organismului. Cu ajutorul aparatelor Omron se pot determina urmatorii parametri: greutatea, procentul de tesut adipos, indicele Masei Corporale (IMC), procentul de tesut muscular scheletic, nivelului de tesut adipos visceral (grasimea din jurul organelor) si rata metabolismului bazal.

Aparatele Omron pentru masurarea compozitiei corporale folosesc tehnologie BIA (impedanta bioelectrica), bazata pe patru pana la opt senzori, ce asigura o mare precizie de determinare. Bioimpedanta reprezinta rezistenta opusa curentului electric de catre tesutul non-gras (conductor) si tesutul gras (rezistent la trecerea microcurentului). Diferenta de densitate dintre acestea permite o estimare fiabila a adipozitatii totale.

Monitorizarea activitatii fizice

Cel mai adesea, cand vine vorba despre miscare, majoritatea oamenilor duc lipsa de motivatie. Un aparat care monitorizeaza activitatea si inregistreaza progresul rezolva aceasta problema. Pedometrele Omron utilizeaza un nou senzor accelerometric 3D, inregistrand cu acuratete, indiferent de pozitia in care este tinut, numarul de pasi efectuati, distanta parcursa si caloriile arse pe timpul zilei. Pedometrul este inclus pe lista aparatelor medicale Omron, compatibile cu transferul automat al datelor inregistrate pe Bi-LINK, platforma online de management al starii de sanatate. Se asigura astfel posibilitatea urmaririi facile a progresului inregistrat de-a lungul timpului.

Masurarea tensiunii arteriale

Tensiometrul ofera un feedback esential despre starea de sanatate, ajutand persoanele predispuse la hipertensiune sa ia la timp masuri de preventie. Tensiometrele digitale Omron sunt optimizate pentru utilizarea facila si obtinerea unor rezultate corecte in confortul casei. Toate tensiometrele Omron beneficiaza de tehnologia Intellisense, ce asigura o masurare corecta, rapida si confortabila a presiunii arteriale.

Aparatele medicale Omron sunt disponibile in farmacii, magazine de tehnica medicala, precum si in cele online, la preturi avantajoase.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare