Boli

#sanatate #boli #dureri musculare #intinderi musculare #afectiuni musculare # tratament intindere musculara

Trateaza intinderile musculare in 4 pasi

Intinderile musculare se numara printre cele mai frecvente efecte negative ale efortului fizic intens. De cele mai multe ori, intinderile musculare apar in momentul in care depui efort fizic dupa o perioada in care nu ai facut sport deloc.

In plus, cu cat vei forta mai mult muschii, cu atat intinderea musculara este mai dureroasa si mai periculoasa.

Daca nu ai luat nicio masura de prevenire impotriva intinderilor musculare, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a trata problema.

Ia medicamente

In momentul in care incepi sa simti dureri musculare ar fi bine sa iei o capsula sau un pliculet cu magneziu. Acesta patrunde in tesaturile muschilor si actioneaza ca un balsam. Este de preferat sa iei magneziu de doua ori pe zi, astfel incat sa grabesti procesul de vindecare.

Aspirina este un alt medicament potivit in cazul intinderilor musculare. Aceasta nu stimuleaza vindecarea, insa blocheaza receptorii de durere.

Ia o pauza

Conform opiniei generale, intinderile musculare nu se trateaza cu mai mult efort fizic. Daca ai dureri chiar si atunci cand ridici o cana cu apa sau cand te ridici din pat, repausul este necesar, pentru o perioada de cel putin 48 de ore. Imediat dupa producerea intinderii, nu ai voie sa efectuezi nici un exercitiu, nici o miscare rapida sau brusca. Incearca sa stai intins cat mai mult, iar singurul efort pe care il faci sa fie plimbari de maxim 10 minute.

Abia dupa cele 48 de ore poti incepe sa faci miscari foarte usoare cu muschiul respectiv.

Comprese cu gheata

Imediat cum simti aparitia intinderii musculare, aplica o compresa cu gheata la nivelul muschilor afectati, pentru cel putin 20 de minute. Reaplica compresele cu gheata la fiecare 4 ore, iar in rest inveleste zona afectata intr-un bandaj elastic, pe care il poti cumpara de la farmacie.

Masaj local

Achizitioneaza de la farmecie un gel special pentru durerile musculare. Ai de ales intre produse precum Diclofenac, Voltaren sau Ben Gay. Acestea se folosesc cu succes in afectiuni inflamatorii si traumatisme ale lendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare