Boli

#constipatie #fibre #probiotice #tratament constipatie #tratarea constipatiei

Tratarea constipatiei

Atunci cand suferi de constipatie, problemele tale de sanatate se inmultesc. Astfel apare halena , apar cosurile si eruptiile pielii, dar si alte probleme care te afecteaza in mod vizibil. Descopera cele mai bune tratamente impotriva constipatiei.

 

Consuma fibre


O dieta saraca in fibre se poate face vinovata de apariia constipatiei. Fibrele insolubile care parcurg intestinele aproape fara nicio modificare reprezinta un tratament perfect impotriva acestei probleme. Incearca sa consumi zilnic, cel putin o data pe zi cat mai multe fibre. Aici sunt incluse alimente precum: cereale integrale, fructe si legume.

Fibrele solubile se dizolva in apa, ceea ce inseamna ca atunci cand ajung in intestine formeaza un gel care actioneaza ca o substanta de curatare.

Dupa fiecare consum de fibre este recomandat sa bei cantitati mari de apa. Altfel nu vei face decat sa inrautatesti situatia.
 

Lichide


Fluidele sunt un element esential atunci cand vrei sa tratezi constipatia. Acestea ajuta alimentele din intestine sa devina mai usor de eliminat.

Printre cele mai bune lichide se afla apa plata, ceaiurile si sucurile naturale preparate in casa (de preferat diluate cu apa).
 

Laxative naturale


Natura ofera nenumarate ingrediente care stimuleaza activitatea tractului intestinal. Printre cele mai bune dintre acestea se numara: aloe vera, rubarba sau patachina .

Aceste elemente au fost testate de-a lungul vremii, iar rezultatele lor sunt incontestabile. Totusi, nu uita ca aceste substante trebuie folosite doar pe termen scurt. Daca problema persista, ar trebui sa cauti un tratament pentru problema care cauzeaza constipatia.
 

Probiotice


In comert se gasesc foarte multe alimente (de obicei lactate) imbogatite cu probiotice. Acestea regleaza tranzitul intestinal si cu timpul constipatia nu va mai fi o problema. Dincolo de aceste alimente, in farmacii si magazine naturiste se gasesc suplimente naturale cu probiotice. Acestea pot fi luate fara recomandarea medicului, insa perioada de utilizare nu trebuie sa depaseasca o luna decat la recomandarea unui specialist.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului