Boli

#picioare #tratament

Tratamente pentru picioarele reci

Mainile si picioarele reci dezvaluie o periferica deficitara, lucru care poate fi foarte suparator, cu atat mai mult cu cat fenomenul se agraveaza in sezonul rece. Senzatia este intalnita si bine cunoscuta de nenumarate persoane: picioarele sunt reci desi porti sosete groase, ai incaltari imblanite, chiar si atunci cand stai in casa, la caldura.

Pentru a scapa de aceasta senzatie neplacuta, poti incerca urmatoarele remedii:

Bai calde si masaj cu ulei esential

In fiecare zi scalda-ti picioarele intr-un lighean cu apa foarte calda (dar nu fierbinte) in care ai turnat 7 linguri de sare grunjoasa si cateva picaturi de extract de scoarta de . Stai cu picioarele in apa cel putin 10 minute, iar apoi maseaza-ti pielea cu ulei esential de scortisoara, ginseng, rozmarin sau fenicul amestecat cu ulei de masline. Maseaza-ti cel putin 5 minute un picior pentru ca rezultatele sa se faca simtite. Imediat dupa aceasta, picioarele se imbraca in sosete groase de bumbac, chiar daca stai invelit in pat.

Extract din scoarta de salcie


Se beau 50 de picaturi de extract de salcie alba (Salix Alba)  amestecate intr-un pahar cu apa, de doua – trei ori pe zi. Extractul de scoarta de salcie este un adjuvant in reumatism articular, artroza, nevralgie reumatica dar si sindroame gripale. Produsul se gaseste si sub forma de ceai.

Alte ceaiuri utile: coada soricelului , frunze de dud, frunze de nuc, papadie, nalba, conuri de hamei. Consumate sub forma de infuzie (o lingura de planta la o cana cu apa) imbunatatesc simtitor circulatia sangvina. Se beau aproximativ doua – trei cani de ceai pe zi, intre mese.

Tinctura de ardei iute

Se amesteca 3 – 4 picaturi de ardei iute cu o lingura de ulei de masline si se maseaza apoi picioarele reci. Este recomandat mai ales in cazul in care picioarele reci devin dureroase. Tinctura de ardei iute are puterea de a incalzi pielea si de a oferi o senzatie de caldura.
Atentie! Inainte de utilizare, uleiul se utilizeaza (tot in amestec cu ulei de masline) pe o portiune mica de piele deoarece in unele cazuri pot exista reactii de hipersensibilitate. De asemenea, dupa utilizarea produsului, spala bine mainile cu sapun si clateste cu apa din abundenta. Evita contactul cu gura sau ochii.

Gimnastica

Efortul fizic pune sangele in miscare, asa nu evita sa faci zilnic cel putin 20 de minute de miscare care sa implice mai ales mainile si picioarele: genuflexiuni, flotari, sarituri cu coarda etc. De asemenea, roteste-ti talpile de cel putin cinci ori in fiecare directie.
Sunt recomandate urmatoarele sporturi: jogging, dans, inot.

Crema cu efect de incalzire pentru

Bogata in extract de peloid (ingredient cu actiune termica), mustar alb, ulei de scortisoara (care stimuleaza circulatia sangelui ), ceara de albina si Vitamina E, crema cu efect de incalzire a picioarelor reci activeaza circulatia periferica, treptat si durabil. Crema se maseaza pe pielea uscata a picioarelor.  Pret 10 ron.

De evitat:

  • Sa mergi cu picioarele desculte (mai ales pe gresie);
  • Sa adopti pozitia picior peste picior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului