Boli

#candida #candidoza vaginala #tratamente naturiste

Tratamente naturiste pentru candidoza

candidoza vaginala este una dintre cel mai des intalnite infectii ale femeilor, iar boala este suparatoare si greu de tratat. Totusi, cu multa rabdare si cu tratamentul potrivit, candidoza poate fi invinsa.  Pe langa tratamentul medicamentos recomandat de catre medicul ginecolog in urma rezultatului analizelor specifice, poti recurge la ajutorul tratamentelor naturiste care vor grabi vindecarea in mod sigur.


Iata cateva dintre tratamentele naturiste considerate eficiente in tratarea candidozei vaginale:


Masaj local cu iaurt


Desi nu este o metoda tocmai placuta, masajul zonei intime cu iaurt poate ajuta la reducerea mancarimilor din zona genitala care, in anumite momente, sunt de-a dreptul insuportabile.


Iaurtul contine o bacterie numita lactobacillus acidophilus, care are rolul de a ajuta la combaterea candidozei prin cresterea numarul de bacterii „benefice” din organism. Sunt recomandate iaurturile simple, cat mai naturale.


Baie cu uleiuri esentiale


Datorita proprietatilor antiseptice si purifiante ale anumitor uleiuri esentiale poti scapa de bacteriile care iti fac viata grea.  Atunci cand faci baie, toarna in cada cateva picaturi de ulei de arbore de ceai sau lavanda, iar imediat dupa imbaiere maseaza zona intima cu o solutie formata din ceai de musetel si o picatura de ulei de galbenele .


Spalaturi locale cu pelin si bicarbonat de sodiu


Fa zilnic spalaturi locale cu ceai de pelin si o lingura de bicarbonat de sodiu. Desi este  destul de inconfortabil sa faci in fiecare zi cate o infuzie de ceai, sanatatea si starea ta de bine sunt mult mai importante. Spalaturile trebuie facute cel putin doua saptamani, iar apoi, poti repeta procedura o data pe saptamana, pentru a preveni alte infectii.
Masaj local cu unguent de galbenele


Unguentul de galbenele este un produs natural care are rol antiseptic si antibacterian. Este recomandat masajul local, seara de seara, imediat dupa dus sau dupa spalaturille locale cu ceai.  Este foarte posibil ca rezultatele bune sa apara inca din prima zi.


Ceaiuri miraculoase din plante medicinale


Daca antibioticele nu au dat cele mai bune rezultate, ceaiurile te pot ajuta sa scapi mai usor de aceasta problema de sanatate. Bea regulat ceaiuri neindulcite de galbenele, rozmarin, cimbru sau pelin. Acesta din urma are un gust foarte amar, insa pe cat de rau este la gust, pe atat de puternice sunt efectele sale.


Nu uita totusi ca in timpul tratamentului, este recomandata abstinenta sexuala si ca este obligatoriu ca ambii parteneri sa se trateze.

Sursa foto :  womeninspirations.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare