Boli

#dantura #dinti #paradontoza #sangerarea gingiilor #tratament paradontoza

Tratamente naturale pentru paradontoza

Paradontoza este o afectiune de la nivelul gingiilor care se manifesta prin desprinderea acestora de dinti, prin miscarea dintilor, prin sangerarea gingiilor si chiar halena . Netratata la timp, paradontoza duce la caderea dintilor.

Desi in mod normal paradontoza se trateaza in cadrul cabinetului stomatologica, ar fi bine sa ai la indemana,in paralel, si o serie de trucuri naturiste pe care sa le folosesti pentru rezultate mai rapide.

Iata care sunt acestea:

Vitamina C

Studiile au demonstrat ca persoanele care au un nivel scazut de vitamina C in organism tind sa aiba probleme paradontale mai frecvent. Cercetarea realizata pe un esantion de 12419 de persoane din SUA a aratat ca oamenii care consuma zilnic mai putin de 60 de mg de vitamina C (doza zilnica recomandata) sunt mai supusi riscului de dezvolta o forma severa de gingivita.

Asadar, ia zilnic cate o pastila cu vitamina C, insa de preferat este sa consumi fructe care contin acest element (lamai, portocale, mandarine, fructe de padure etc).
 

Coacaze

Coacazale si sucul de coacaze sunt ingrediente benefice in prevenirea si tratarea bolilor gingivale. Acest lucru se datoreaza in primul rand continutului de vitamina C, dar si antioxidantilor. Consuma-le periodic, mai ales in perioada in care simti ca ai probleme la nivelul gingiilor.
 

Ulei de masline sau galbenele

Achizitioneaza o sticluta cu ulei de masline sau ulei de galbenele si maseaza zilnic, de 2 - 3 ori pe zi, gingiile cu aceste ingrediente. Cele doua uleiuri au proprietati cicatrizante si dau rezultate bune in cazul gingiilor inflamate.
 

Echinaceea

Consuma zilnic o cana cu ceai de echinaceea. Planta are proprietati antimicrobiene si distreug elementele depuse pe gingii, elemente vinovate de aparitia paradontozei. In paralel poti consuma capsule cu extract natural de echinaceea. In aproximativ o saptaman vei vedea deja imbunatatiri la nivelul danturii.
 

Aloe vera

Ai in casa o planta aloe vera? Rupe un varf din frunzele acesteia, striveste-o si maseaza apoi seva pe gingiile inflamate. Repeta acest pas in fiecare seara, dupa ce te speli pe dinti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului