Boli

#otita #ureche #tratament

Tratament pentru otita

acasa .ro/ acasa .ro/otita" title="otita">otita " title="otita">Otita este o afectiune a urechii, ingrozitor de dureroasa  de cele mai multe ori, care apare de obicei la copii. Totusi adultii nu sunt complet feriti de aceasta. Otita trebuie tratata la sfatul medicului, de obicei cu antibiotice, insa exista anumite tratamente naturiste care sunt ajutatoare celor recomandate de medicul specialist.


Iata cateva tratamente care pot grabi vindecarea otitei.


Apa oxigenata sau suc de lamaie pentru dezinfectare


Pentru dezinfectarea urechii este recomandat sa folosesti o bucata de vata inmuiata in apa oxigenata, otet de mere sau suc de lamaie.  Cu tamponul de vata se curata bine interiorul urechii (fara sa bruschezi sau sa fortezi si sa ranesti). De asemenea, daca durerea este insuportabila si nu suporti ca urechea sa iti fie atinsa, poti introduce cateva picaturi de apa oxigenata in ureche. Aseaza-te pe o parte (cu urechea in sus) si cu ajutorul unei seringi sau a unei bucati de vata imbibate, toarna 4 – 5 picaturi de apa oxigenata.

Dupa cateva minute ridica-te pentru a permite surplusulu de apa sa se scurga. Nu uita sa tii la indemana un servetel de hartie sau un prosop curat.


La final acopera zona cu o compresa calda .


Tinctura de propolis


Incalzeste usor o lingura de metal pe flacara de la aragaz, iar apoi toarna in aceasta 10 picaturi de tinctura de propolis. Plimba solutia in lingura, astfel incat aceasta sa se incalzeasca usor. Inmoaie in solutie doua bucati de vata sau tifon pe care sa le introduci apoi in urechi.


Aceste comprese trebuie tinute de seara pana dimineata.


Ulei de migdale


Un alt remediu impotriva durerilor provocate de otita este uleiul de migdale. Se incalzesc 4 – 5 picaturi de ulei de migdale intr-o lingura si apoi se toarna cate doua picaturi in fiecare ureche, seara, inainte de culcare.


Ulei de masline


Daca te confrunti cu mancarimi insuportabile la nivelul urechilor, uleiul de masline poate salva situatia. Incalzeste o lingurita de ulei de masline (sa fie cald, nu fierbinte) si toarna cate doua picaturi in fiecare ureche, de trei ori pe zi, pana cand senzatia de mancarime dispare complet.


Ulei de busuic


Cercetatorii de la Spitalul Universitar din Reykjavik, Islanda, au ajuns la concluzia ca tratamentul cu ulei de busuioc este mult mai eficient decat un tratament cu antibiotice. Astfel, acestia recomanda ca dupa dezinfectarea urechilor, sa se toarne cu pipeta 2 – 3 picaturi de ulei de busuioc in fiecare ureche.


Nu uita ca aceste tratamente sunt doar ajutatoare ale celor recomandate de medicul specialist.

Sursa foto : gadgetfolder.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare