Boli

#operatii maini #interventii chirugicale mini #interventii chirugicale #pacienti

Top 5 interventii chirurgicale la nivelul mainilor. Care sunt si cat ii costa pe pacienti

Vara si iarna sunt practicate cel mai des sporturile in aer liber, ceea ce creste riscul unor accidentari care necesita interventii mai ales la nivelul membrelor superioare. Dr. Iulian-Daniel Vilcioiu, medic in cadrul clinicii Zetta, specializat in ortopedie si traumatologie, doctor in stiinte medicale cu supraspecializare in chirurgia mainii, spune ca cele mai frecvente interventii din perioadele amintite se refera in principal la chirurgia pumnului.

 

Intr-un Top 5 al celor mai solicitate astfel de interventii, acesta puncteaza pe primul loc fracturile de pumn de os scafoid, radius, pentru care un pacient plateste, in medie, 1.700 de euro. Insa, pentru cazurile complexe, pretul poate ajunge si la 2.400 de euro. Pe locul doi se situeaza sindromul de tunel carpian (400 de euro), interventie urmata de maladia Dupuytren (600-800 euro), artrozele degetelor (circa 1.800 euro) si artroscopia de pumn (aproximativ 1.600 euro).  

”Preturile tin foarte mult de durata interventiei si implanturile folosite, fiecare interventie avand un pret diferit. In asa fel, ma asigur ca si procesul financiar este unul corect. In general, vara si iarna creste numarul unor astfel de interventii cu 20%”, declara medicul Iulian-Daniel Vilcioiu.

De-a lungul timpului, acesta a avut solicitari si din strainatate, chiar cu o frecventa lunara. Un exemplu este o pacienta din Grecia care a dorit sa se opereze de sindrom de tunel carpian, precum si un pacient englez care a suferit un accident de motocicleta, tratat initial intr-un spital de urgenta si preluat ulterior de Iulian-Daniel Vilcioiu in clinica Zetta.

Licentiat al Universitatii de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” din Bucuresti si asistent universitar, Dr. Iulian-Daniel Vilcioiu a urmat diverse stagii si cursuri internationale de supraspecializare in chirurgia mainii in tari precum Spania, Germania, Austria, Italia, Elvetia, Ungaria.

Clinica Zetta este cunoscuta astazi pentru operatiile reconstructive complexe, multe realizate in premiera. Pentru 2021, Clinica mizeaza pe o cifra de afaceri de aproximativ 13,23 milioane de lei, cu aproape 20% mai mult decat nivelul inregistrat in anul precedent, datorita, printre altele, cresterii numarului celor care aleg sa se trateze in clinicile private pentru a evita spitalele de stat. In prezent, circa 90% din veniturile totale ale clinicii vin din operatii, iar restul de 10% inseamna proceduri de cabinet, consultatii, medicina estetica si alte specializari conexe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare