Boli

#curatenie de primavara #insomnie #sanatate

Top 5 beneficii ale curateniei de primavara

E o corvoada doar cand stai sa te gandesti cum sa faci curatenia, dar, in realitate, odata ce ai intrat in priza si incepi sa faci ordine in casa pentru a sarbatori cum se cuvine primavara nimic nu pare sa iti mai stea in cale.

Adevarul este ca organizarea locuintei pentru trecerea intr-un nou sezon al anului aduce o multime de beneficii, unele pe care nici nu le sesizezi pe moment. Te-ai gandit vreodata ca operatiunea “curatenia de primavara” te ajuta sa scapi de...?

Stres

Dezordinea intr-o incapere sau mentinerea unui atmosfere incarcate, prin folosirea unor obiecte decorative nepotrivite cu anotimpul, creaza stres. Asadar, daca te simti obosita si fara vlaga nu e cazul sa dai vina pe curatenia de primavara pe care o tot amani, ci pe toate accesoriile de iarna pe care le-ai ingramadit prin camere.

Diete nesanatoase

Poti intreba orice nutritionist: o stare de stres se transforma in adoptarea unor diete nesanatoase. Deci, fa loc primaverii in casa ta si vei vedea cum iti vine pofta de a servi mai multe fructe si cruditati de sezon.

Pana la urma, pofta de viata se manifesta si prin poftele noastre alimentare.

Inactivitate

Dincolo de simpla evidenta ca operatiunea de curatare a casei te pune in miscare, cercetatorii Universitatii Indiana au scos in relief faptul ca o astfel de initiativa are efecte mult mai profunde asupra comportamentului nostru.

Pur si simplu este vorba de prelarea controlului asupra unei parti importante din viata si asumarea unor responsabilitati. Iar aceasta atitudine nu se rezuma doar la arderea unor calorii, ci si la depasirea unor bariere psihice.

Insomnii

La fel, intretinerea curateniei in dormitor favorizeaza o odihna mai profunda, ori cel putin asa arata un sondaj efectuat de National Sleep Foundation din Statele Unite. Persoanele care isi fac zilnic patul au cu 19% sanse mai multe sa doarma un somn odihnitor, arata rezultatele sondajului.

75% dintre cei chestionati au recunoscut ca dorm mult mai bine atunci cand schimba asternuturile de pe pat, starea de curatenie a dormitorului fiind pusa in directa legatura cu calitatea somnului de peste noapte.

Accidente vasculare

Un alt studiu efectuat in randul a 851 de adulti suedezi arata ca efectuarea unor sarcini gospodaresti de cel putin o jumatate de ora pe zi reduce considerabil riscul unor accidente vasculare.

Pana si cele mai simple sarcini, cum ar fi folosirea aspiratorului intr-o camera, spalatul vaselor manual sau ducerea gunoiului au efecte nebanuite asupra circulatiei sangelui si a activitatii inimii. Deci, pune mana si treci direct la trebaluit prin casa. Nici nu stii cat ai de castigat!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare