Boli

#IGM #IGG # teste rapide #covid #teste coronavirus #coronavirus

Test rapid de IGG si IGM pentru SARS-COV-2

Testarea SARS-CoV-2 este considerata o conditie prealabila importanta pentru ridicarea treptata a restrictiilor. Dar cat de multe teste ar trebui sa fie si de cine?

Tot mai multe tipuri de test covid pcr ies pe piata. Pana la sfarsitul lunii iulie, in lume existau deja peste 270 de produse diferite. Exista trei tipuri principale: teste PCR, teste serologice (ELISA) si teste antigene.

Testele PCR

Pentru a verifica daca cineva este in prezent infectat si poate infecta si pe altii, este de obicei utilizat un test bazat pe metoda reactiei in lant a polimerazei (PCR). In mod alternativ, exista si asa-numitele teste izotermice de amplificare a ADN-ului, care, totusi, functioneaza foarte similar cu testele PCR.

In ambele cazuri, saliva este extrasa din gatul pacientului folosind un tampon de bumbac. Sputa din plamanul mai adanc este, de asemenea, potrivita pentru detectare. Ulterior, o anumita parte a materialului genetic - de exemplu, o gena - se inmulteste din esantion in numeroase etape si, in final, se foloseste o metoda biochimica numita electroforeza cu gel de agaroza pentru a determina daca materialul genetic viral a fost continut in proba.

Daca se gaseste materialul genetic, pacientul este considerat infectios. Daca nu se gaseste materialul genetic, acest lucru nu inseamna neaparat ca persoana testata nu este infectata pana la urma: s-ar putea totusi ca virusurile sa nu fie in esantion, ci sa fie prezente in alta parte a corpului.

Acest lucru poate explica, de asemenea, de ce, in cazuri individuale, pacientii cu COVID-19 care au fost considerati vindecati s-au dovedit pozitivi in testele PCR ulterior. Probabil, in aceste cazuri, virusurile au fost prezente tot timpul, dar nu au fost gasite la test inainte ca pacientii sa fie declarati recuperati.

Testele antigenului

Aceste noi teste rapide   sunt doar pe piata de cateva saptamani si se presupune ca sunt la fel de usor de utilizat   ca testul de sarcina. Testul de antigen implica, de asemenea, luarea unei probe de saliva. Aceasta abordare detecteaza virusi folosind metoda imuno-testului cu fluorescenta (FIA) si poate determina, de obicei, daca un pacient este infectat acut si contagios in 15 minute.

Testeaza coronavirus

Cu toate acestea, testele antigenului sunt mai putin precise decat o analiza completa PCR. Avantajele majore sunt insa rezultate rapide si posibilitatea de a-l folosi direct pe site. Unele teste necesita un dispozitiv special pentru analiza.

Kitul de teste COVID-19 IgM / IgG poate detecta anticorpi IgM si IgG produsi dupa infectia cu virus in sangele intreg uman si in ser / plasma.  Acest kit de testare este un test imun pe baza de nanoparticule de aur pentru semi-determinarea cantitativa. Deoarece numarul persoanelor cu infectie creste rapid pe pandemie, importanta kiturilor de diagnosticare rapida a anticorpilor a fost evidentiata si necesara in intreaga lume.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare