Boli

#telefoane #cancer #telefoane mobile # tumora

Telefoanele mobile nu cresc riscul de cancer

Expunerea la undele electromagnetice emise de telefoanele mobile nu creste riscul dezvoltarii de cancer la creier , se arata intr-un studiu recent. Cercetatorii britanici au descoperit ca exista doar  o mica incidenta cu dezvoltarea de anumite tipuri de cancer la creier.

Studiul a fost efectuat in Marea Britanie intre anii 1998 - 2007, in perioada care a cunoscut cea mai ridicata rata de folosire a telefoanelor mobile.

"Cercetarile noastre indica ca nu exista o legatura directa intre folosirea telefoanelor mobile si dezvoltatea de cancer la creier. In perioada studiata de noi nu au exista cresteri semnificative de cancer", a declarat medicul Frank de Vocht, cercetator la Universitatea din Mancherster.

Cel mult radiatiile produse de telefoanele mobile pot duce la dezvoltarea tumorilor canceroase deja existente, a mai declarat Frank de Vocht. Studiul a fost publicat pe 17 februarie , in revista de specialitate Bioelectromagnetics.

Studiul mai arata ca nu exista "niciun mecanism biologic plauzibil prin care undele emise de telefoanele mobile sa distruga genele si sa duca la aparitia de celule canceroase ".

"Nu putem exclude posibilitatea ca exista oameni sensibili la expunerea la frecventele radio sau ca anumite tumori de pe creier, foarte rare, sunt legate de telefoanele mobile, insa studiul nostru arata ca nu trebuie introduse masuri suplimentare de siguranta", a mai spus cercetatorul Frank de Vocht.

Cercetatorii englezi sustin ca nu exista nicio baza pentru declansarea mutatiilor canceroase in celulele din creier. Acestia mai subliniaza si ca expunerea la undele radio nu afecteaza direct genele umane. Datele statistice arata ca telefoanele mobile sunt responsabile de cel putin un caz suplimentar de cancer la 100.000 de persoane, de-a lungul unui deceniu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare