Boli

#dureri de cap #durere de cap #cauze durere de cap

Te doare capul? Iata de ce boli grave poti suferi

Fiecare dintre noi ne confruntam din cand in cand cu cate o durere de cap, dar atunci cand durerile de cap dureaza cateva zile si sunt tot mai frecvente este posibil sa te confrunti cu dureri cronice.

Durerile cronice au loc, de regula, la 15 zile, sau mai frevent, pe o perioada mai lunga de trei luni. Durerile cronice zilnice nu au o cauza anume. Exista dureri de cap care dureaza mai putin si altele de lunga durata, acestea din urma putand sa dureze chiar si mai mult de patru ore.

Acestea sunt migrena cronica, cefaleea de tensiune, cefaleea persistenta zilnica, hemicrania continua

Migrena cronica

Acest tip de durere de cap apare la cei cu antecedente de migrena episodica. Migrenele cronice tind sa fie afecteze ambele parti ale capului, se manifesta printr-o senzatie de pulsatie, provoaca durere moderata sau severa si pot avea una sau mai multe urmari. Printre acestea se numara, greata, voma sau ambele si sensibilitate la lumina si zgomot.

Cefaleea de tensiune

Aceasta durere afecteaza ambele parti ale capului, durerea este usoara sau moderata si se simte ca o presiune, nu ca o pulsatie.

Cefalee persistenta zilnica

Aceste dureri de cap apar din senin, in special la cei care au un istoric in ceea ce priveste durerile de cap. Durerile de cap incep sa devina constante la trei zile dupa ce a aparut prima dintre ele. De obicei, afecteaza ambele parti ale capului, provoaca o durere care se resimte ca o presiune, nu ca o pulsatie, durerile sunt moderate, poate avea caracteristici ale migrenei cronice sau cefaleei cronice de tensiune.

Hemicrania continua

Durerile de cap de acest tip afecteaza doar o parte a capului, sunt zilnice si continue, fara perioada in care nu exista durere, cauzeaza durere moderata cu momente in care aceasta se acutizeaza, raspund la medicamente, pot deveni severe cu dezvoltarea simptomelor asemanatoare migrenei, umflarea pleoapelor si micsorarea pupilelor, senzatia de neliniste.

Cauzele multor dureri cronice de cap care se manifesta zilnic sunt greu de inteles. Durerile cronice nu au o cauza care sa fi fost identificata, insa printre conditiile care duc la aparitia durerilor zilnice de cap se numara.

  • Inflamatii sau alte probleme cu vasele de sange din sau din jurul creierului, inclusiv accident vascular cerebral
  • Infectii, asa cum sunt meningitele
  • Presiune intracraniana care este fie prea puternica fie scazuta
  • Tumoare pe creier
  • Factori de risc

Factorii de risc asociati cu aparitia frecventa a durerilor de cap sunt anxietatea, depresia, probleme ale somunului, obezitatea, consumul prea mare de cofeina, consumul de medicamente, alte afectiuni cronice. De asemeanea, femeile sunt mai predispuse la aparitia durerilor de cap zilnice.

Cand este cazul sa mergi la medic

Durerile de cap ocazionale sunt obisnuite si de obicei nu este necesar ajutorul medical. Mergi la doctor daca ai doua sau mai multe dureri de cap intr-o saptamana, iei medicamente pentru dureri de cap mai multe zile si nu isi fac efectul, ai nevoie de o doza mai mare de medicamente pentru a scapa de dureri, durerile de cap devin tot mai severe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare