Boli

#coronavirus #vaccinare #vaccin

Te-ai vaccinat impotriva coronavirusului? Ce test trebuie sa faci pentru a vedea daca ai anticorpi

Multe persoane s-au vaccinat deja impotriva coronavirusului, iar multe altele urmeaza sa se vaccineze. Dupa imunizarea cu cea de-a doua doza, indiferent de tipul de vaccin ales, trebuie sa se formeze anticorpii.

Anticorpi dezvolata si cei care au trecut prin boala. Prin urmare, atat persoanele vaccinate cat si cele care au fost infectate cu Covid-19 pot afla daca au anticorpi printr-o analiza simpla.

Multe persoane trec prin boala fara ca macar sa fi stiut, in timp ce altii s-au vaccinat sau urmeaza sa se vaccineze. Toti au, insa, motive sa afle daca au sau nu anticorpi care sa-i protejeze in fata unei infectii cu virusul SARS-CoV-2. 

Foarte multe persoane care s-au vaccinat vor sa afle daca au dezvoltat anticorpii care sa-i protejeze in fata unei infectii. De asemenea, persoane care au trecut prin infectie sau care urmeaza sa primeasca vaccinul, ar putea dori sa afle daca au anticorpi.

Spre exemplu, pentru persoanele care nu stiu sa fi avut infectie COVID-19, specialistii recomanda un test calitativ IgG anti-N (nucleocapsida), al carui rezultat confirma sau infirma prezenta anticorpilor, fara sa precizeze concentratia acestora.

Pentru monitorizarea raspunsului imun in urma vaccinarii sau a  vindecarii de Covid, indiferent ca a fost o forma usoara sau grava, se efectueaza testul pentru anticorpi IgG anti-Spike.

Actualele vaccinuri disponibile in Romania sensibilizeaza celulele imune si induc productia de anticorpi anti-S, care impiedica patrunderea si multiplicarea virusului in organism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare