Boli

#tratare dureri #dureri de spate #dureri

Te-ai trezit cu dureri de spate? 10 lucruri pe care trebuie sa le faci

Tot mai multe persoane, indiferent de varsta, se plang de dureri de spate. Daca si tu te numeri printre cei care se trezesc dimineata cu dureri de spate, iata 10 lucruri pe care trebuie sa le faci:

1. Pune gheata

Cand te-ai trezit cu dureri de spate dimineata, pune o punga de gheata pe zona in care simti durerea. Astfel durerea se amelioreaza si scade inflamatia. Alterneaza gheata cu caldura. Cand pui caldura pe muschii care dor acestia se relaxeaza si in zona dureroasa ajunge sange proaspat.

2. Medicamente antiinflamatorii

Atunci cand durerea de spate nu te lasa sa iti incepi activitatile zilnice, poti lua medicamente antiiflamatorii care in mod normal isi fac rapid efectul.

3. Verifica patul pe care dormi

Uneori durerile de spate sunt provocate de o saltea care nu este atat de confortabila. Pentru a preveni durerile de spate, ai nevoie de o saltea ferma, chiar daca iti surade mai mult ideea de a te cuibari intr-un pat moale. Coloana vertebrala trebuie sa stea perfect intinsa pe saltea in timpul somnului, in niciun caz nu trebuie sa se curbeze.

4. Nu te grabi!

Atunci cand te trezesti cu dureri de spate dimineata, motivul ar putea fi primul lucru pe care il faci cand te dai jos din pat. Nu sari in picioare imediat ce auzi alarma, de teama sa nu intarzii. Stai cateva minute in pat, fa cateva miscari si intinderi, pentru a te inviora si a pune corpul in miscare usor.

5. Postura corecta la volan

Pentru ca petreci multe ore in trafic in fiecare zi, ai grija ca postura de la volan sa fie cea corecta. Uneori, durerile de spate sunt provocate de felul in care corpul este chinuit in minutele indelungate petrecute pe scaunul soferului. Specialistii recomanda ca scaunul sa fie inclinat la 100 de grade, ceea ce inseamna ca este usor lasat pe spate. Tetiera trebuie sa atinga zona din mijloc a capului, iar partea de jos a spatelui sa fie lipita de spatarul scaunului. In cazul in care masina nu are suport lombar, poti pune o perna mica sau un prosop rulat lipit de aceasta zona a spatarului.

6. Postura corecta in fata calculatorului

Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate este pozitia avuta in fata calculatorului. Pentru a evita aparitia durerilor, tine monitorul la nivelul ochilor, iar gatul, umerii si picioarele indreptate spre computer.

7. Poarta incaltarile potrivite

Atunci cand munca ta sau stilul de viata presupune sa petreci mult timp in picioare, investeste in incaltari de buna calitate, care te ajuta sa previi aparitia durerilor de spate.

8. Evita sa ridici obiecte grele

Obiectele grele pe care le ridici sunt una dintre cauzele sigure care vor duce la dureri de spate a doua zi. Foloseste alte metode de a ridica sau cara obiecte grele pentru a nu-ti provoca dureri insuportabile de spate.

9. Intareste-ti muschii

Intarind muschii care inconjoara si protejeaza coloana vertebrala si in acest fel aceasta zona va fi ferita de aparitia durerilor.

10. Fa pauze

Multe persoane petrec mare parte din zi pe scaun, la birou, in masina, pe canapeaua de casa. Fa cateva pauze pentru cateva miscari usoare sau o scurta plimbare, pentru ca ajuta la stabilizarea coloanei vertebrale si intarirea muschilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului