Boli

#sport #yoga #balonare #gaze intestinale

Suferi de balonare si gaze intestinale in exces? Scapa de ele prin yoga!

Alimentatia nesanatoasa, stresul si stilul de viata haotic produc un disconfort fizic pe care multi dintre noi il resimtim: balonarea si gazele intestinale in exces, doua probleme care se influenteaza reciproc si sunt in egala masura de stanjenitoare. Anumite pozitii de yoga pot fi un remediu excelent pentru aceste doua tulburari intestinale, furnizand in acelasi timp si alte beneficii pentru starea de sanatate.


Yoga si beneficiile sale

Yoga este o arta recunoscuta pentru efectele sale pozitive la nivel mental si fiziologic. Miscarile sale specifice nu doar ca induc o stare profunda de relaxare, ci ajuta la echilibrarea functiilor organismului. Asadar, pozitiile de yoga calmeaza mintea, intaresc corpul si amelioreaza simptomele neplacute de balonare si gaze intenstinale in exces.

Practicienii de yoga spun ca asanele - cuvantul care desemneaza miscarile specifice acestei discipline originare din India - alaturi de o dieta echilibrata si meditatie, imbunatatesc sanatatea digestiva.


Pozitii de yoga pentru combaterea balonarii si flatulentei

In practica yoga, exista pozitii specifice pentru fiecare tip de problema cu care s-ar putea confrunta organismul uman, inclusiv pentru retinerea gazelor intestinale in exces si balonare. Unele dintre acestea sunt potrivite pentru incepatori, pe cand altele solicita mai multa rezistenta si flexibilitate pentru a fi executate.

In general, ele pot fi invatate corect cu ajutorul unui instructor de yoga, insa poti sa le incerci si tu acasa, pe cele care ti se par accesibile.


Uttanasana (aplecarea in fata din picioare)

Stai in picioarele, cu membrele inferioare complet apropiate. Apleaca-te in fata, de la nivelul soldurilor, astfel incat sa ajungi cu chipul in dreptul genunchilor si sa poti sa iti prinzi palmele de glezne, apoi sa le asezi pe podea (cat iti permite flexibilitatea corpului tau). Mentine pozitia 5 secunde, apoi revino la cea initiala si repeta miscarea.


Urdhva hastasana (salutul ascendent)

Stai in picioare cu mainile ridicate in spatele capului. Indoaie-ti trunchiul la dreapta si tine-ti respiratia pentru 5 secunde. Revino in pozitia initiala, apoi repeta miscarea catre stanga. Nu uita de tehnica respiratiei in yoga, extrem de importanta pentru rezultatele pe care le vei obtine: trebuie sa inspiri si sa expiri lent si foarte adanc, pana la extensia si compresia totala a abdomenului.


Tadasana (pozitia muntelui)

Inspira adanc si pune-ti mainile deasupra capului, ramai asa 5 secunde, apoi expira lent in timp ce cobori bratele pe langa trunchi.


Paschimottanasana (aplecarea in fata stand jos)

Stai pe podea in sezut, cu picioarele perfect intinse in fata si lipite. Apleaca-te in fata, pana cand poti sa iti prinzi degetele de la picioare cu palme, inspirand si expirand adanc si lent.


Janu sirsasana (aplecarea in fata cap-genunchi)

Stai pe podea, cu un picior intins in fata si celalalt indoit, astfel incat talpa celui de-al doilea sa fie lipita de coapsa piciorului intins. Mentine-ti trunchiul perfect drept si apleaca-te in fata. Schimba piciorul si repeta miscarea.

De regula, aceste pozitii de yoga sunt mentinute 30-60 de secunde pentru obtinerea intinderii corporale optime si trebuie sa fie executate regulat, pentru ameliorarea si eliminarea tulburarilor gastrointestinale asociate cu gazele in exces.

Sursa foto: ultimatehealthandage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare