Boli

#reactii adverse vaccin #reactii adverse #vaccinare #studiu #vaccin # reactii adverse vaccin coronavirus # reactii adverse vaccin covid

STUDIU! Reactiile adverse aparute dupa vaccinare arata nivelul anticorpilor dezvoltati

Potrivit unui studiu nou efectuat se pare ca simptomele care apar dupa vaccinarea impotriva coronavirusului determina nivelul anticorpilor dezvoltati de organism. Studiul a fost realizat de un centru medical privat din Romania.

Specialistii au constatat si ca cei care sufera de cel putin doua afectiuni cronice dezvolta cu 40% mai putini anticorpi, scrie realitatea.net.  

Romanii care s-au vaccinat si au avut reactii adverse severe pot rasufla usurati acum. Specialistii spun ca au un numar mult mai ridicat de anticorpi fata de cei care nu au avut nicio problema dupa imunizare.

”Persoanele care dezvolta reactii adverse la vaccin au o cantitate mai mare de anticorpi ca si titlu constatat la determinarea pe care au facut-o. Asta nu inseamna ca cei care nu au avut reactii adverse nu dezvolta titlu de anticorpi eficienti”, a declarat medicul Beatrice Mahler, manager al Institutui ”Marius Nasta” din Bucuresti.

Potrivit studiului, doar una din zece persoane risca sa se infecteze dupa imunizare. In acest caz, forma bolii va fi una usoara.

”Persoanele care nu au dezvoltat anticorpi trebuie evaluate si trebuie reanalizat statutul lor imunologic pentru ca sunt cu siguranta cauze care tin de starea de boala, de comorbiditatile pe care le au”, a mai explicat Mahler. 
Valori mai mici ale anticorpilor au fost inregistrate si in randul personelor care au grupa sanguina 01.

O alta concluzie este cea conform careia persoanele care sufera de cel putin doua afectiuni cronice au cu 40% mai putini anticorpi. 

Studiul a fost facuta pe 889 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 70 ani, care s-au vaccinat cu serul Pfizer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare