Boli

# risc infectie #tulpina delta #vaccin pfizer #pfizer #vaccinare #vaccin

STUDIU! Persoanele vaccinate cu Pfizer, risc de 7 mai mare de infectare cu tulpina Delta decat cei trecuti prin boala

 

Potrivit unui nou studiu se pare ca persoanele vaccinate cu cele doua doze de ser Pfizer/BioNTech au un risc de 7 ori mai mare de a se infecta cu tulpina Delta decat persoanele care au trecut deja prin boala.

Un grup de cercetatori israelieni au realizat cea mai mare analiza in timp real din lume. Acestia au comparat imunitatea dobandita in mod natural (in urma infectiei cu Covid) cu protectia oferita de vaccinuri impotriva variantei Delta.  Rezultatul arata ca reinfectiile sunt mai putin comune decat se estimase initial.

Rezultatele obtinute vin in contrast cu studiile realizate in primele faze ale pandemiei, care indicau faptul ca inocularea prezinta un grad mai bun de protectie prin comparatie cu trecerea prin boala. Cu toate acestea, cercetaril anterioare erau facute pe alte tulpini ale coronavirusului, varianta Delta nefiind prezenta in acel moment. 

Potrivit studiului, persoanele vaccinate cu ambele doze ale serului Pfizer/BioNTech au avut de sase ori mai multe sanse de a fi infectate cu varianta Delta si de sapte ori mai multe sanse sa dezvolte un caz simptomatic decat cei care au trecut prin boala.

„Analiza demonstreaza ca imunitatea naturala ofera o protectie mai lunga si mai puternica impotriva infectiei, cazurilor simptomatice si spitalizarilor generate de varianta Delta”, explica oamenii de stiinta, potrivit realitatea.net.

Rezultatele mai arata ca protectia oferita de o infectie anterioara tinde sa isi piarda in timp din eficienta. Totusi, vaccinarea cu cel putin o doza a persoanelor infectate anterior cu noul Covid pare sa stimuleze nivelul de protectie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare