Boli

#ceai verde

STUDIU: Ceaiul verde poate crea probleme ale ficatului

Ceaiul verde are un aport caloric scazut si este des folosit in curele de slabire. Consumat insa in exces poate crea probleme ale ficatului si declansa hepatita. 

Cele mai periculoase sunt suplimentele pe bază de ceai verde întrucât o cantitate mai mare decât este tolerată de corp poate fi o adevărată o catastrofă.

Un raport medical publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports a prezentat cazul unei adolescente de 16 ani care a baut zilnic cate 3 cani de ceai verde pentru a slabi. A fost diagnosticata ulterior cu hepatita. Ea cumpărase ceaiul de pe internet și îl consumase zilnic mai multe luni pentru a scăpa de kilogramele în plus.

In urma analizelor, medicii au constatat că unul dintre ingredientele din ceaiul verde pe care aceasta îl bea, teina, ar fi provocat hepatita în cazul tinerei. Ceaiul verde a mai fost asociat cu efecte negative asupra în trecut, afectând în special ficatul. Mai mulți cercetători au publicat articole științifice care arată că mai mulți pacienţi s-au îmbolnăvit în urma consumului unor extracte din ceai verde.

Ceaiul verde devine periculos în special din cauza pesticidelor existente pe frunzele din care se prepară, dar și a săculeților de plastic în care este ambalat. În contact cu apa fierbinte se eliberează foarte multe particule de plastic în corp, care în timp pot provoca probleme digestive.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului