Boli

#stres #sanatate #insomnie #afectiuni

Stresul iti provoaca insomnii? Iata ce ai de facut

Se intampla adesea sa ai insomnii din cauza stresului? Inainte de culcare iti faci griji pentru toate lucrurile petrecute in timpul zilei? Incearca sa te relaxezi, sa iti rezolvi toate problemele in timpul zilei si sa scoti din priza toate aparatele care iti distrag atentia. Asculta muzica relaxanta, citeste o carte si bea un ceai aromat si te vei putea relaxa.

Scoate din priza calculatorul si televizorul. Cat de mult timp petreci in fata calculatorului sau a televizorului? Daca esti sincer, vei recunoaste ca petreci foarte mult timp in fata acestor aparate, iar uneori iti iei telefonul chiar si in pat si mai butonezi pana cand adormi.

In aceste conditii, nu este de mirare ca nu poti adormi din cauza stresului. Toate aceste aparate te tin conectat la diverse informatii, care iti afecteaza programul de somn. Daca vrei sa ai un somn odihnitor, incearca ca inainte de culcare sa nu mai folosesti niciunul dintre aceste aparate. Fa o baie calda si aromata, citeste o carte si scoate din priza calculatorul si televizorul cu cel putin o ora inainte de culcare.

Tine un jurnal. Ce poti face in ora de dinainte de culcare, in care ai scos din priza televizorul si calculatorul? Poti citi o carte sau iti poti nota in jurnal ceea ce ai facut peste zi. Atunci cand realizezi lucrurile bune pe care le-ai facut pe tot parcursul zilei vei fi mai putin stresat de lucrurile pe care nu le-ai facut si care te streseaza.

Rezolva problemele din timp. Daca nu poti dormi din cauza problemelor care te ingrijoreaza, incearca sa gasesti alt moment al zilei in care sa te gandesti la ele. Ultima ora inainte de culcare trebuie sa fie una linistita, care sa nu iti cauzeze nelinisti.

Relaxeaza-te. Inainte de culcare, incearca sa te relaxezi, sa uiti de probleme si sa ai parte de o seara linistita. Dupa o baie relaxanta, maseaza picioarele cu uleiuri aromate si gandeste-te la lucrurile frumoase din viata ta.

Nu te panica. Daca toate incercarile tale de a te linisti si relaxa inainte de culcare nu au niciun succes, nu te panica. Fa ceva util, ca de exemplu sa stangi si sa speli vasele pe care le-ai lasat in chiuveta din bucatarie, sa citesti o carte sau sa asculti muzica relaxanta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului