Boli

#cantar #greutate #slabit #diagrama

Slabeste fara stres: stabileste-ti propriul program care sa te ajute!

Procesul de slabire este unul anevoios si difera de la o persoana la alta. Sunt unii oameni care reusesc sa piarda in greutate cu usurinta, insa altii se chinuiesc pana sa ajunga la greutatea dorita. Pentru a observa progresul facut, este indicat sa urmaresti evolutia corpului tau si sa notezi constant schimbarile care au loc. Iata ce ar trebui sa faci pentru a slabi cu mai multa usurinta, fara sa transformi acest proces intr-un calvar!

Verifica-ti periodic greutatea

Studiile au aratat ca persoanele care s-au cantarit cu regularitate au avut mai mult succes in a slabi. O analiza realizata pe un esantion de 4.345 de adulti a aratat ca aceia care s-au cantarit zilnic au avut mai mult succes in a-si urma programul de slabire decat cei care au fost dezinteresati.

In legatura cu acest rezultat, opiniile variaza. Liz Weindandy, dietetician in cadrul Universitatii din Ohio, recomanda ca persoanele care isi doresc sa slabeasca sa se cantareasca o data pe saptamana si nu mai des, noteaza everydayhealth.com.

Cu toate acestea, exista foarte multe persoane care se simt motivate atunci cand vad rezultatele pe cantar. Astfel, daca observa ca au luat in greutate, vor lua masuri pentru a reveni la greutatea dorita. Pentru aceste persoane, cantarirea zilnica este un stimulent.

Urmeaza un program strict

Pentru rezultate favorabile, este important sa fii constant in actiunile tale. Asadar, cantareste-te in aceeasi zi a saptamanii, in aceeasi perioada a zilei, purtand acelasi model de haine. Multi oameni prefera sa se cantareasca dimineata, fara sa poarte haine, a mentionat Weindandy.

De asemenea, este important sa iti notezi rezultatele, astfel incat sa poti sa urmaresti progresul obtinut. In acest sens, poti realiza diagrame care sa iti arate diferentele de greutate dintr-o anumita perioada.

Cu toate acestea, este important sa nu te cramponezi de acea diagrama. Pot exista perioade in care greutatea sa fluctueze. De exemplu, daca esti deshidratat, vei cantari mai putin, insa greutatea va reveni la normal in momentul in care corpul se hidrateaza.

Sursa foto: lipstickpowdernpaint.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare