Boli

#west nile #virus #infectie #boli #tantari #simptome

Simptomele infectiei cu virusul West Nile. Cum iti dai seama ca ai fost intepat de un tantar periculos

Autoritatile sunt in alerta dupa ce in Bucuresti au fost depistati tantari purtatori ai virusului West Nile. Medicul Virgil Musta, seful sectiei de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, a explicat care sunt simptomele ce pot aparea in urma infectiei cu acest virus periculos. 

 

Primaria Capitalei a confirmat aparitia tantarilor care sunt purtatori ai acestui virus in zona Eroilor - Universitate, care include parcurile Izvor si Cismigiu, dar si in alte zone verzi.

Potrivit medicului Virgil Musta, tantarii pot transmite 2 tipuri de encefalite: encefalita West Nile si encefalita Europei Centrale. Encefalita este o afectiune a sistemului nervos, care are un oarecare procent de deces.

"Ea debuteaza ca o boala virala, cu febra, dureri de muschi si oase, la un moment dat incepe sa doara capul, apar varsaturi si dupa apar fenomenele neurologice, care sugereaza diagnosticul de encefalita si urmeaza sa investighezi aceasta encefalita. Si la copii produce aceeasi patologie", a explicat medicul Virgil Musta pentru B1TV.Cand este cazul sa cerem un consult medicalIntrebat care ar fi simptomele declansatoare pentru a cere un consult medical, medicul Virgil Musta a spus ca un prim semn ar fi durerea persistenta de cap.

”In primul rand, durerea de cap, fiind o durere persistenta, poate fi insotita sau nu de varsaturi, dupa care apar fenomenele neurologice: astenie marcata, halucinatii, pareze, parestezii, iar la formele grave convulsii, apoi pacientii intra in coma”, a mai explicat medicul Virgil Musta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului