Boli

#dureri #caderea parului #oboseala #simptome barbati

Simptome pe care barbatii nu trebuie sa le ignore

Barbatii care vor sa fie sanatosi cat mai mult timp, trebuie sa fie atenti la simptomele care pot indicate potentiale probleme de sanatate. Anumite simptome pot fi imediate, alte insa sunt ascunse. Este astfel foarte important sa mergi la medic atunci cand nu te simti bine.

Iata mai jos cateva simptome de care trebuie sa tii cont:

Dureri in piept. Majoritatea persoanelor asociaza durerile in piept cu atacul de inima. Aceasta durere poate fi insa cauzata si de alte afectiuni cardiace. Durerile in piept pot anunta si angina, pneumonie, embolism pulmonar sau astm. De asemenea, aceste dureri pot fi si simptome ale unor afectiuni gastrointestinale sau ulcer stomacal.

Urina cu sange. Prezenta sangelui in urina reprezinta un factor de ingrijorare, fiind unul dintre principalele simptome ale cancerului de prostata sau prostata marita. Acest simptom poate fi insa si un semn al cancerului sau pietrelor la rinichi sau vezica urinara.

Insuficienta respiratorie . Respiratia ingreunata este un alt simptom pe care barbatii nu trebuie sa il ignore. Poate fi semnul unui atac de inima. De asemenea, acest simptom poate anunta si cancer de plamani, bronsita cornica , emfizem, astm sau hipertensiune pulmonara. Insuficienta respiratorie poate fi si un semn al anemiei.

Caderea parului. Pierderea parului este o problema cu care se confrunta foarte multi barbati aflati la varsta mijlocie. Barbatii care se afla in perioada de recuperare dupa o operatie importanta sau o boala grava se pot confrunta cu acest simptom neplacut.

De asemenea, perioadele extrem de stresante pot duce la caderea parului. Caderea parului poate fi si un semn al unor afectiuni grave precum lupus, sifilis, afectiuni tiroidale sau impetigo.

Disfunctii erectile. Aproape 70% dintre cazurile de disfunctie erectila sunt cauzate de alte afectiuni. Este astfel foarte important ca barbatii sa se prezinte la medic atunci cand intampina aceasta problema.

Printre problemele de sanatate care pot cauza disfunctii eretile se numara diabetul, afectiunile cardiace, arteroscleroza, afectiuni ale rinichilor, alcoolismul, scleroza multipla sau afectiuni vasculare. Aceste afectiuni afecteaza abilitatea barbatilor de a avea erectie, prin distrugerea nervilor, muchilor, arterelor si tesuturilor.

Oboseala. Oboseala implica lipsa continua a energiei si motivatiei ca raspuns la stes, extenuare fizica sau lipsa somnului. Oboseala poate fi insa si un simptom al unor afectiuni fizice si psihice foarte grave. Printre acestea se numara cancerul, afectiunile cardiace, diabetul, artrita, infectiile, afectiuni ale ficatului si rinichilor.

Oboseala este si parte integranta a unor probleme precum anemia, depresia, insomnia sau afectiuni ale tiroidei.

Ameteala. Ametelile te pot face sa te simti aiurit, fara siguranta in miscari sau sa simti ca incaperea se misca cu tine. Ametelile apar in general atunci cand la creier nu ajunge suficient sange. Acest lucru poate fi cauzat de scaderea brusca a presiunii sangelui sau de deshidratare.

Ameteala insoteste si probleme de sanatate precum raceala, alergiile sau hipoglicemia. De asemenea, ametelile pot indica si afectiuni cardiace.

Pierderea memoriei. Pierderea memoriei inseamna mult mai mult decat uitarea anumitor detalii. Este o afectiune caracterizata prin uitare repetata. Inaintarea in varsta duce la o memorie mai proasta, insa pierderea dramatica a memoriei indica grave afectiuni. Problemele de sanatate asociate cu pierderea memoriei sunt Alzheimer, tumori, encefalita sau depresie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului