Boli

# malnutritie #energie organism #oboseala #simptome malnutritie # cauze malnutritie

Simptome ale malnutritiei

Malnutritia apare in momentul in care organismul nu primeste o cantitate suficienta de nutrienti pentru a functiona si pentru a se dezvolta in parametri normali. Malnutritia rezulta din faptul ca o persoana consuma cantitati prea mici de mancare sau are o dieta inadecvata. Primele simptome ale malnutritiei sunt oboseala, lipsa energiei fizice, ameteala si nervozitatea.

Avand in vedere ca malnutritia poate duce la alte afectiuni extrem de grave si complicate, descopera care sunt simptomele care tradeaza o astfel de problema.
 

Oboseala si lipsa de energie


Alimentatia ofera corpului nutrientii, vitaminele si mineralele necesare pentru ca acesta sa fie perfect functional. Din momentul in care corpul nu mai primeste acesti nutrienti este absolut normal sa apara starea permanenta de oboseala si lipsa energiei fizice. Organismul are nevoie de proteine, de carbohidrati si grasimi pentru ca totul sa functioneze asa cum trebuie. Cand o persoana nu are o alimentatie potrivita, aceste substante lipsesc cu desavarsire, motiv pentru care te simti slabit si lipsit de energie.

Foarte multe persoane care intampina aceste simptome incearca sa consume suplimente alimentare , fara sa realizeze ca de fapt problema este lipsa unei diete alimentare echilibrate.
 

Nervozitate


O persoana care nu primeste nutrienti necesari corpului si creierului este adesea stresata si nervoasa fara un motiv clar. Daca te gasesti adesea in situatia in care te enervezi fara motiv si toti cei din jurul tau par sa fie mai enervanti ca niciodata, este foarte posibil sa te confrunti cu malnutritia. Pentru a scapa de aceasta problema incearca sa consumi periodic alimente bogate in acizi grasi omega 3 (carne de peste), magneziu si vitamina B.
 

Ameteala


Persoanele care sufera de malnutritie se confrunta adesea cu starile de ameteala. Acestea apar cu o frecventa crescuta atunci cand te ridici de pe scaun sau din pat si sunt combinate ca vederea incetosata. Totusi, este posibil ca aceasta sa apara si din senin, in timp ce mergi pe strada, conduci sau stai intins in pat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare