Boli

#auz #pierderea auzului #dopuri urechi #urechi #dopuri de ceara

Sfaturi pentru un auz mai bun

este o problema specifica persoanelor trecute de 60 de ani, insa aceasta poate fi prezenta si in cazul tinerilor. Zgomotul puternic la care suntem supusi in fiecare zi, muzica din casti si claxoanele din trafic sunt doar cativa dintre factorii responsabili de diminuarea auzului.

Din fericire insa, exista trucuri care te pot ajuta sa iti pastrezi auzul fin pentru mai multa vreme. Iata care sunt acestea.

1 Scapa de zgomot

La farmacie se gasesc dopuri protectoare pentru urechi. Daca acestea sunt purtatate in mod corect, ele pot reduce zgomotul cu pana la 30%. Poarta-le in locurile in care esti supus unui nivel ridicat de decibeli (trafic, petreceri in care socializarea este redusa etc).

De asemenea, daca iti place sa asculti muzica la casti, ar fi bine sa tii volumul acestora redus la minim, iar cand esti acasa si te uiti la televizor este de asemenea recomandat sa reduci volumul acestuia.

2 Curata urechile in mod regulat

Este important sa cureti canalul urechii atunci cand vrei un auz fin. Desigur, cerumenul protejeaza urechile, insa este recomandat sa nu ii permiti acestuia sa se produca in cantitati mari, astfel incat sa duca la aparitia dopurilor de ceara - acestea nu fac decat reduca nivelul auzului. Spala-te in urechi in fiecare dimineata si sterge-te apoi cu ajutorul unui servetel de hartie. Evita betisoarele care pot provoca leziuni la nivelul canalului auditiv.

Eventual fa vizite periodice medicului ORL-ist pentru eliminarea dopurilor de ceara.

3 Mentine sub control colesterolul si aportul de grasimi

Un profesor de la clinica de ORL din Universitatea de Medicina - West Virginia a constatat ca 60% dintre pacientii care au probleme cu auzul au un nivel crescut de colesterol in sange. Specialistul i-a indemnat pe pacienti sa tina regim special fara grasimi, iar cand analizele au iesit foarte bine, nivelul auzului s-a reglat considerabil.

4 Maseaza zona urechii

Daca ai la indemana o periuta de dinti cu vibratii foloseste-o pentru a masa zona in jurul urechii. Regleaza intensitatea vibratiilor pana cand simti ca nivelul acestora este in regula - important este sa simti foarte usor vibratia in interiorul urechii, astfel incat organul sa fie pus in miscare si activat la capacitate maxima.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare