Boli

#semne #boli #alimentatie #semne boli #boli de alimentatie

Semne concrete ale unei boli de alimentatie. Afla acum daca esti in pericol

Invata care sunt simptomele si cum se comporta cei care au probleme de alimentatie pentru a invata  ce trebuie sa faci sa te pazesti si cum sa ajuti o prietena bolnava.

Schimbari in ten si parul de pe corp

Femeilor extrem de slabe, le apare adeseori un strat subtire si fin de par pe tot corpul – lanugo – care ajuta trupul sa isi mentina temperatura normala. Lipsa unor importante vitamine si minerale, se poate observa de asemenea pe tenul celei bolnave. Parul se subtiaza iar unghiile sunt slabite din cauza lipsei de biotina. Fara suficient fier, parul cade. Deficienta de niacina cauzeaza pelagra, o boala a pielii specifica malnutritiei care se manifesta sub forma unor eczeme. De asemenea, lipsa de zinc, face tenul uscat si crapat. In functie de severitatea bolii de nutritie si a gradului de infometare, aceste simptome pot aparea in doar cateva saptamani.

Dinti galbeni

Anorexia este usor de observat; daca o femeie este extrem de slaba, constitutia firava o da imediat de gol. Putin mai greu este in cazul celor care sufera de bulimie, care pot avea o greutate normala sau doar putin peste medie. Daca suspectezi o prietena ca isi autoprovoaca voma, verifica-i dintii, daca sunt galbeni si/sau crapati. Acidul din stomac afecteaza in mod direct smaltul protector al dintilor pe care ii erodeaza. In aceeasi masura afecteaza si esofagul dar acesta nu poate fi observat in mod direct. Bulimicii folosesc de obicei aceleasi doua degete pentru a-si induce voma pe care de obicei le musca din reflex. Si acestea pot fi astfel observate, daca au sau nu urme de muscaturi pe ele. Presiunea vomei poate de asemenea sparge mici vase de sange din ochi dar aceste semne dispar in cateva zile.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare