Boli

#diabet #glicemie #insulina # diabet tip 2

Semne care iti arata ca ai putea avea diabet de tip 2

Te simti mai lent, ai luat cam mult in greutate si ai o dorinta crescuta de a consuma dulciuri carbohidrati ? Toate acestea sunt simptome care indica faptul ca ai putea suferi de diabet de tip 2, asa ca este recomandat sa mergi si sa iti faci o serie de investigatii medicale.


Totusi, pentru a nu te alarma fara motiv, descopera daca sunt sanse sa fie doar o alarma falsa sau esti supus riscului de a fi bolnav de diabet de tip 2, fara sa iti dai seama.


Masoara-ti glicemia


Mergi la medic si masoara nivelul glicemiei. Daca aceasta este in jurul valorii de 95 (de preferat mai mic), sansele sa suferi de diabet sunt foarte mici, insa daca glicemia a trecut chiar si cu putin de 100, te confrunti cu un risc crescut de diabet.


Verifica numarul trigliceridelor


Trigliceridele sunt o forma de depozit de grasime si sunt asociate cu sensibilitate la carbohidratii din organism. Numarul ideal se afla sub valoarea de 150, insa daca acesta depaseste 200, ele pot fi asociate cu rezistenta la insulina si pot fi semne ale unui inceput de diabet.


Acorda atentie poftei de mancare


Daca poftesti in permanenta la carbohidrati si zahar, este foarte posibil sa ai o lipsa de insulina in organism, ceea ce inseamna ca ai un risc crescut de diabet. In acest caz nu doar ca trebuie sa iti stopezi poftele, ci sa mergi si cat mai repede la un medic pentru un control amanuntit.


Masoara-ti talia


Barbatii care au mai mult de 100 de centimetri in talie, dar si femeile care au circumferinta mai mare de 90 in aceeasi zona a corpului, sunt mai supusi riscului de a se imbolnavi de diabet de tip 2. Desi prima tendinta este sa incerci sa slabesti si sa faci exercitii, cel mai bine ar fi sa mergi la nedic pentru un set de analize.


Alte semne ale diabetului de tip 2:

 

  • scadere in greutate
  • Sete
  • Urinare in cantitati mari
  • Aparitia unor infectii si vindecarea lenta a ranilor
  • Infectii ale tractului urinar si vaginite
  • Infectii la nivelul pielii.


Daca nu este depistat si tratat la timp, diabetul de tip 2 poate provoca o serie de complicatii cum ar fi problemele renale, oculare, cardiovasculare si renale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare