Boli

#omicron #pfizer #vaccin

Seful Pfizer, anunt crunt. Vaccinarea impotriva Covid-19 ar putea fi anuala

Seful companiei Pfizer, Dr. Albert Bourla, a venit cu un anunt crunt, dupa aparitia variantei Omicron. Acesta este de parere ca vaccinarea impotriva Covid ar putea fi necesara anual.

 

Seful Pfizer spune ca imunizarea anuala ar fi necesara pentru a mentine un „nivel foarte ridicat de protectie”. Marea Britanie a cerut deja 114 milioane de doze suplimentare de vaccinuri Pfizer si Moderna care urmeaza sa fie livrate in urmatorii doi ani.

In ceea ce priveste noua varianta Omicron, Regatul Unit a semnat deja contracte de cumparare a celor 54 de milioane de Pfizer-BioNTech suplimentare si 60 de milioane de doze Moderna, pentru 2022 si 2023.

Aceste oferte includ acces la vaccinuri modificate, daca este necesar, pentru a combate Omicron si viitoarele variante mutante ingrijoratoate, a spus Departamentul de Sanatate de la Londra.

Medicul Albert Bourla a anuntat, de asemenea, ca Pfizer are deja vaccinuri actualizate, ca raspuns la variantele Beta, identificate pentru prima data in Africa de Sud, si Delta, identificate pentru prima data in India, dar ca acestea nu au fost necesare. Compania lucreaza acum la un vaccin actualizat, ca raspuns la varianta Omicron, care ar putea fi gata in 100 de zile

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare