Boli

#vaccin antigripal #vaccin

Se pregateste vaccinul antigripal pentru sezonul rece

Acum este cald si frumos afara, dar virusurile gripale nu se vor lasa asteptate o data cu sosirea sezonului rece. Vaccinarea anti gripala reprezinta reprezinta o metoda sigura pentru a te proteja de gripa. Categoriile de risc sunt gravidele, persoanele de varsta a treia, dar si cele care sufera de boli cronice.

Institutul ''Cantacuzino," aflat în subordinea Ministerului Apararii Nationale, a demarat procesul de pregatire profesionala a personalului de specialitate in perspectiva producerii vaccinului gripal.

"O echipa formata din operatori recent integrati in colectivul Institutului Cantacuzino efectueaza, in scop de invatare a procedurilor si etapelor de productie, primele teste pe substrat biologic, in vederea realizarii loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal.

Procesul de instruire va avea caracter continuu, pana la atingerea nivelului de performanta necesar, si va fi coordonat de specialisti ai institutului", se arata intr-un comunicat remis mass-media de catre Ministerului Apărării Naţionale.

Operatorii se vor perfectiona la standardele nationale si europene in domeniu, cu respectarea normelor de siguranta si calitate care trebuie indeplinite.

Realizarea primelor loturi experimentale

Potrivit secretarului de stat pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului, Mihai Dan Chirica, la finalul acestui proces de instruire, operatorii Institutului "Cantacuzino" vor putea trece la realizarea primelor loturi experimentale, prima etapa in cadrul proiectului strategic de reluare a productiei de vaccin gripal pentru uz comercial.

"Trebuie sa ne asumam raspunderea pentru acest proces ireversibil, la finalul caruia sa readucem Institutul 'Cantacuzino' la statutul de producator de vaccin gripal. Obiectivul nostru este sa facem tot ce e posibil pentru a asigura independenta tarii in acest domeniu si, astfel, sa fim mult mai bine pregatiti pentru a face fata unor situatii de risc epidemiologic.

De aceea, reluarea productiei de vaccinuri la Institutul 'Cantacuzino', in cel mai scurt timp posibil, este o datorie in primul rand fata de romani", a spus Chirica.

De la inceputul acestui an, 100 de posturi de cercetator, medic, biolog, biochimist, farmacist, inginer si personal administrativ au fost scoase la concurs de Institutul ''Cantacuzino''.

MApN a alocat peste 40 de milioane de lei pentru modernizarea zonelor de productie ale institutului, atat prin achizitionarea de noi echipamente de inalt nivel tehnologic, cat si prin reabilitarea si consolidarea infrastructurii existente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare