Boli

#sanatate #tuse # remedii tuse

Scapa de tuse: 4 sfaturi utile

Daca tu nu te confrunti cu raceala si tusea, inca, cel mai probabil cei din jurul tau o fac deja. Prietenii, colegii si chiar oamenii alaturi de care circuli zilnic in mijloacele de transport in comun tusesc destul de puternic. Daca nu previi aceasta problema de sezon, sansele sa te afecteze si pe tine sunt foarte mari.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a scapa rapid de tuse.

Hidrateaza-te

Consuma zilnic doi litri de apa sau ceai cald. Tusea si problemele de la nivelul aparatului respirator au ca efect secundar deshidratarea. Secretiile pe care le elimini in timpul tusei, a stranutului si a mucusului sunt responsabile cu deshidratarea puternica.

In plus, lichidele calde reprezinta un balsam pentru gatul tau si pentru caile respiratorii. Acestea ajuta la eliminarea secretiilor nazale si sunt de ajutor pentru o respiratie mai usoara.

Consuma produse pe baza de miere

Mierea este un remediu excelent pentru gatul tau inflamat. Consuma cate o lingurita de miere dupa fiecare masa si evita sa mananci sau sa bei ceva in urmatoarea jumatate de ora. Ulterior poti consuma o cana cu ceai caldut (nu fierbinte).

Mergi la sauna

Sauna este un remediu excelent pentru problemele de la nivelul aparatului respirator. Aburul cald va ajuta la eliminarea mucusului acumulat in gat, dar si in sinusuri, iar problema este rezolvata aproape in totalitate.

Daca iti este dificil sa mergi la sauna, scufunda-te, timp de 20 de minute, in cada cu apa fierbinte, in care adaugi cateva picaturi de ulei esential de menta sau eucalipt. Vei simti imediat cum caile respiratorii iti sunt eliberate, iar tusea incepe treptat sa fie de domeniul trecutului.

Elimina substantele iritante din aer

Fumul de tigara, parfumurile, spray-urile pentru improspatarea aerului sunt substante toxice pentru organismul tau, dar mai ales pentru sistemul respirator. Probabil ca nu ti s-a intamplat doar o data sa tusesti din cauza unui miros prea puternic, asa ca ar fi bine sa elimini din start factorii care pot provoca agravarea tusei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului