Boli

Scapa de sforait in trei pasi

Multi nu stiu ca sforaitul nu este doar o neplacere cauzata de un zgomot foarte puternic, ci o afectiune care poate tulbura noptile. Potrivit statisticilor, peste 60% dintre barbati si din ce in ce mai multe femei trec in fiecare noapte prin aceasta situatie. Sforaitul se produce la nivelul gurii si nasului si apare in momentul in care aerul traverseaza caile respiratorii. Varsta inaintata, obezitatea, dormitul pe spate si consumul ridicat de alcool sunt doar cateva dintre cauzele care favorizeaza instalarea sforaitului. De asemenea, modificarile anatomice ORL cum ar fi deviatia de sept, rinitele, rinosinuzitele alungirea omusorului sunt „vinovate” de zgomotul puternic produs in timpul somnului. Sforaitul apare atunci cand in calea jetului de aer inspirat sau expirat exista obstacole anatomice: deviatie de sept, mucoasa nazala ingrosata, laxitatea valului palatin polipi sau rinite cronice. Factorii ce duc la producerea lui sunt legati de strangularea jetului de aer la trecerea prin hipofaringe. Cum sa nimiciti „dusmanul” din pat
  • In prima faza, pentru ca sforaitul apare in momentul in care dormiti pe spate, iar schimbarea pozitiei pe o parte poate opri acest fenomen, este indicat sa va luati o perna groasa care sa mentina capul mai ridicat in timpul somnului.
  • Pierderea kilogramelor in plus poate de asemenea linisti noptile celor care sforaie. Obezii sunt mult mai expusi riscului de a sforai decat cei cu o sforait , cat si de problema legata de aspectul fizic.
  • O inhalatie inainte de somn va poate ajuta foarte mult sa aveti un somn linistit . Congestia nazala este adesea cauza sforaitului. Puteti lua de la farmacie un inhalant din care se introduc 2,5 ml intr-un litru de apa fierbinte. Este recomandat sa inhalati din aceasta solutie seara, inainte de culcare. Ai trecut prin aceasta situatie si ai gasit remediul potrivit. Vino cu amanunte!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare