Boli

#amnezie totala tranzitorie # amenzie #boli ciudate #boli rare #boli

S-a trezit intr-o alta viata: o britanica a mers la culcare in 2008 si s-a sculat din somn crezand ca se afla in 1992

O femeie din Manchester, Marea Britanie a trait o experienta demna de filmele SF. Naomi Jacobs s-a trezit din somn intr-o dimineata din 2008 crezand ca are 15 ani si ca urmeaza sa sustina un examen. Asta desi ea avea 32 de ani si era mama unui baietel. Ultimul lucru pe care si-l amintea data din 1992, si anume ca adormise cu o noapte inainte cu gandul la un baiat de care era idragostita.

Femeia, care se credea adolescenta, s-a trezit intr-un dormitor pe care nu il recunostea. Socul a fost si mai mare cand in camera a aparut un baietel in varsta de 10 ani, care a strigat-o "mama". Iar cand si-a vazut chipul in oglinda a fost de-a dreptul ingrozita, caci nu era cel al unei copile de 15 ani, ci al unei femei in toata firea. A ramas inmarmurita.

A fost afectata de amnezie totala tranzitorie

"Am simtit totul, de la frica la bucurie, cand am vazut acel baietel despre care nu-mi aminteam sa-i fi dat viata, dar despre care simteam, fara indoiala, ca era al meu, pentru ca semana foarte mult cu mine, pana la groaza de a fi responsabila pentru acest copil", a spus Jacobs, potrivit dailymail.co.uk.

Britanica era convinsa ca va adormi din nou, in acea noapte, si ca se va trezi in anul 1992, nicidecum in 2008.

Ea a fost diagnosticata cu amnezie totala tranzitorie, pentru care nu exista tratament. Cei afectati isi revin singuri, intr-o perioada de la cateva saptamani, pana la cateva luni. Naomi Jacobs si-a revenit abia dupa opt saptamani, perioada in care a fost ajutata de prieteni si de familie.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Amnezia totala tranzitorie este o forma de pierdere temporara a memoriei, din cauza stresului. Tulburarea este mai intalnita la persoanele intre 56 si 75 de ani.

A scris o carte despre experienta sa

Naomi isi amintea ca ultimul telefon pe care-l vazuse avea dimensiunile unei caramizi insa avea si amintiri mai proaspete, precum codul PIN de la cardul bancar. Acest lucru se explica prin faptul ca memoria semantica, parte a creierului care se ocupa cu retinerea de informatii ca numerele de telefon, ramasese neatinsa de tulburarea de memorie.

Naomi Jacobs a scris o carte despre experienta sa, "Forgotten Girl: A powerful true story of amnesia, secrets and second chances"/"Fata uitata:o poveste adevarata despre amnezie, secrete si a doua sansa". Cartea va fi publicata pe 23 aprilie. Naomi spune ca astfel isi urmeaza visul din copilarie, acela de a deveni scriitoare.

Sursa foto principala: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare