Boli

# studiu artrita #artrita

S-a descoperit o proteina care intarzie imbatranirea. Studiu

 

O echipa de cercetatori spanioli a descoperit noi functii ale unei proteine care ar putea ajuta la evitarea deteriorarii celulare si la intarzierea imbatranirii. Descoperirea poate fi foarte importanta in alinarea unor boli precum artrita.

Cercetarea a fost condusa de spaniolii Juan Carlos Izpisua (Instituto Salk din California) si Pedro Guillen (Clinica Cemtro din Madrid) si a fost posibila datorii combinarii unor tehnologii de ultima generatie, relateaza EFE.

Potrivit studiului publicat in revista Nature, aceasta proteina (numita DGCR8) exercita functii care pot ajuta la regenerarea mai eficienta a oaselor si cartilagiilor si contribuie totodata la reducerea inflamarii musculare.

Studiul, important pentru prevenirea artrozei

Cercetarea ar putea ajuta la contracararea unor deteriorari fiziologice legate de varsta, precum artroza, o boala incurabila si care afecteaza mobilitatea si calitatea vietii a 242 milioane de oameni din intreaga lume.

La studiul condus de cercetatorii Izpisua si Guillen au mai participat fundatiile Mapfre si Telefonica, Asociatia Fotbalistilor Spanioli (AFE) si Universitatea Catolica San Antonio din Murcia (UCAM), dupa cum au informat aceste organizatii.

Cercetarii au subliniat ca studiul va permite pe viitor aprofundarea cunostintelor asupra mecanismelor celulare, care sunt asociate imbatranirii si a numeroase boli degenerative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare